Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Περιποίηση κατεστραμμένων μαλλιών: Πως να σώσετε τα μαλλιά σας

Getty images concern

IΕίναι δυνατό να αποκαταστήσουμε τα κατεστραμμένα μαλλιά ; Μπορούμε να επαναφέρουμε τα ξηρά κατεστραμμένα μαλλιά χωρίς να τα κόψουμε; 

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την περιποίηση των κατεστραμμένων μαλλιών

Μάθετε τι εννοούν οι επαγγελματίες και οι περιγραφές προϊόντων όταν μιλούν για τα προβλήματα των ξηρών κατεστραμμένων μαλλιών και βρείτε την καλύτερη περιποίηση για κατεστραμμένα μαλλιά χρησιμοποιώντας τα καλύτερα προϊόντα φροντίδας μαλλιών.

Τί κάνει καλή μία περιποίηση κατεστραμμένων μαλλιών;

Είναι δυνατό να αποκαταστήσετε τα κατεστραμμένα μαλλιά; Όλα τα μαλλιά που αναπτύσσονται από το κεφάλι μας είναι νεκρά μαλλιά. Μπορεί να μην ακούγεται ευχάριστα, αλλά είναι αλήθεια. Η δομή αυτών των νεκρών μαλλιών μπορεί να καταστραφεί για τους λόγους που θα εξηγηθούν παρακάτω. Και, επειδή είναι νεκρά μαλλιά δεν μπορούν να κάνουν την αποκατάσταση από μόνα τους. 

Λέγεται ότι μία καλή περιποίηση για κατεστραμμένα μαλλιά μπορεί να βοηθήσει στην αποκατάσταση της ποιότητας των μαλλιών, γεμίζοντας τη δομή τους, δυναμώνοντας την τρίχα και προσθέτοντας μία λεπτή στρώση προστατευτικού γκλος για να εμποδίσει περεταίρω αποδυνάμωση και να τονώσει τη λάμψη. Μία καλή περιποίηση για κατεστραμμένα μαλλιά xωρίς να τα βαραίνει και χωρίς να τα κάνει να φαίνονται λιπαρά.

 

 

Πώς μπορείτε να καταλάβετε αν τα μαλλιά σας είναι κατεστραμμένα;

Η περιποίηση των κατεστραμμένων μαλλιών δεν είναι η ίδια, όταν έχουμε να κάνουμε με ξηρά μαλλιά. Ένα συνηθισμένο λάθος που γίνεται και έχει να κάνει με τα προβλήματα των μαλλιών είναι ότι συγχέουμε τα ξηρά με τα κατεστραμμένα μαλλιά, τα οποία θα έπρεπε να περιποιηθούμε με  διαφορετικό τρόπο.

Πρώτον, πρέπει να καταλάβετε τη δομή των ίδιων των μαλλιών. Στην καρδιά της τρίχας βρίσκεται o φλοιός των μαλλιών, που περιέχει το χρώμα των μαλλιών (μελανίνη). O πυρήνας προστατεύεται από αλληλοεπικαλυπτόμενα λέπια τα οποία ονομάζονται μεμβράνες, οι οποίες σε φυσιολογικά υγιή μαλλιά  πέφτουν το ένα πάνω στο άλλοα για να δυναμώσουν τα μαλλιά και για να τους δώσουν μία υγιή και λαμπερή εμφάνιση . Όταν αυτές οι μεμβράνες καταστρέφονται ή αποδυναμώνονται, ο πυρήνας είναι εκτεθειμένος και ευάλωτος στο σπάσιμο. Όταν τα νεκρά μαλλιά ξεκολλάνε ή σπάνε στις άκρες, θα μαλλιά φαίνονται φριζαρισμένα και θαμπά.

Μπορεί να έχουν κοινά συμπτώματα  (θαμπάδα, φριζάρισμα, τραχιά υφή), αλλά τα ξηρά και τα κατεστραμμένα μαλλιά δεν είναι το ίδιο. Τα ξηρά μαλλιά οφείλονται σε έλλειψη (ή αφαίρεση) φυσικών ελαίων που λειτουργούν σαν λιπαντικό κατά μήκος της τρίχας των μαλλιών. Όταν είναι υπερβολικό, τα μαλλιά φαίνονται λαδωμένα, αλλά όταν αυτό είναι ελάχιστο τα μαλλιά ξεραίνονται. Ένας επαγγελματίας κομμωτής θα μπορεί να κάνει διάγνωση της κατάστασης των μαλλιών σας με περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά γενικά,τα κατεστραμμένα μαλλιά σπάνε εύκολα όταν τραβιούνται και έχουν εμφανώς ραγισμένες άκρες (εξαιτίας των εύθραυστων δεσμών), ενώ τα ξηρά μαλλιά συνοδεύονται συχνά από λευκές νιφάδες και μία τραχιά,άγρια υφή.

 

 

Αιτίες κατεστραμμένων μαλλιών

Τα μαλλιά μπορούν να καταστραφούν εξαιτίας πολλών λόγων. Τα καθημερινά περιβαλλοντικά φαινόμενα είναι μία συνηθισμένη αιτία: ο άνεμος μπορεί να κάνει τα μαλλιά να μπλεχτούν και γίνεται η αιτία που οι μεμβράνες τρίβονται · οι ακτίνες  UV του ήλιου μπορεί να κάψουν την τρίχα· τα θερμαινόμενα εργαλεία μπορούν να αποδυναμώσουν τους δεσμούς που συνθέτουν τη δομή των μαλλιών·η μόλυνση μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση στην τρίχα και προκαλεί το σπάσιμό της · και υπερβολική βαφή  (ή μη σωστή βαφή) μπορεί να αφήσει τις μεμβράνες μόνιμα ανοιχτές. Βρίσκοντας πως να κάνετε τις μεμβράνες των μαλλιών να τοποθετούνται επίπεδα είναι μέρος της διαδικασίας περιποίησης για κατεστραμμένα μαλλιά.

Πώς να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα μαλλιά : μάθετε το επίπεδό σας στο κομμωτήριο

Επίπεδο 1: Σε αυτό το επίπεδο, τα λέπια/ οι μεμβράνες των μαλλιών είναι πριωνοτά με κάποια απο αυτά να είναι ανασηκωμένα ή σπασμένα·αλλά ο εσωτερικός φλοιός των μαλλιών δεν είναι ακόμα εξ ολοκλήρου εκτεθειμένος. Τα μαλλιά είναι ελαφρώς ξηρά, με λιγότερη λάμψη, πιο θαμπό χρώμα και πιο αδύναμες άκρες.

Επίπεδο 2 hair damage sees cuticle abrasion, which means that the external layer is scraped off and the internal cortex could be unprotected and vulnerable to damage in some areas of the hair fiber. At this hair damage level the number of cuticle layers decreases, with a large number of scales jagged and lifted and possibly an exposed cortex. Hair will have a rough texture, with a dull appearance, an uneven color balance and the development of split ends. 
Tο επίπεδο της φθοράς φαίνεται κάποιες φορές μετά από υπερβολική βαφή ή μετά από βαφή στο σπίτι. Το πως να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα μαλλιά από τη βαφή μαλλιών γίνεται μέσω μιας υπηρεσίας βαφής που απομακρύνει τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις και ένα τονωτικό σαμπουάν συχνής χρήσης για να κρατήσει φρέσκια την εμφάνιση των μαλλιών σας. 

Επίπεδο 3: Αυτό είναι το υψηλότερο επίπεδο καταστροφής των μαλλιών. Η μεμβράνη είναι κατεστραμμένη, με  κάποια μέρη της να έχουν μαραζώσει εντελώς. Ο φλοιός είναι εκτεθειμένος και μπορεί να αποδυναμωθεί. Σε αυτό το επίπεδο, η υφή της επιφάνειας των μαλλιών είναι πολύ τραχιά και αποδομημένη, χωρίς λάμψη, ξεθωριασμένα χρώματα και σπασμένες  άκρες. Αυτό συνήθως φαίνεται με το υπερβολικό  styling, και είναι η απάντηση στο  “πώς κάνει η θερμότητα να φαίνονται τα μαλλιά;” 
Η περιποίηση των κατεστραμμένα μαλλιά από υπερβολική χρήση σίδερου ισιώματος γίνεται μέσω της καλύτερης περιποίησης κατεστραμμένων μαλλιών…

 

 

Ποιά είναι η καλύτερη περιποίηση για κατεστραμμένα μαλλιά;

Ποιά είναι η καλύτερη περιποίηση για κατεστραμμένα μαλλιά; Πέρα από το να εμποδίσετε τη φθορά των μαλλιών σε μία πρώτη φάση, υπάρχουν συλλογές φροντίδας μαλλιών που έχουν δημιουργηθεί ειδικά για κατεστραμμένα μαλλιά.

Εάν βάφετε τα μαλλιά σας (ή να πρόκειται να), η προστασία από τη φθορά ξεκινά στο κομμωτήριο. Ρωτήστε τον συνεργαζόμενο με τη  L'Oréal Professionnel κομμωτή σας σχετικά με τη  SmartBond, μία περιποίηση σε πολλά επίπεδα που εφαρμόζεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας βαφής η οποία δυναμώνει τους δεσμούς των μαλλιών και συντηρεί το χρώμα για να εμποδίσει την καταστροφή της μεμβράνης.

Το επόμενο στάδιο είναι να χρησιμοποιήσετε μία συχνή περιποίηση για κατεστραμμένα μαλλιά. Η γκάμα φροντίδας μαλλιών Absolut Repair έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει την τρίχα των μαλλιών από τη ρίζα στις έκρες, εκγχέοντας θρέψη και μία ελαφριά προστατευτική στρώση. Μία ή δύο φορές την εβδομάδα, αφήστε την  Absolut Repair Golden Masque πάνω στα μαλλιά για 3-5 λεπτά και ξεβγάλτε σχολαστικά για να επαναφέρετε τα κατεστραμμένα μαλλιά.

Για μαλλιά που έχουν ήδη καταστραφεί, ή δείχνουν σημάδια ευπάθειας, η Pro Fiber έχει σχεδιαστεί ειδικά για την περιποίηση των κατεστραμμένων μαλλιών και για την προστασία ενάντια σε περαιτέρω  βιαιότητες.

 

 

Image credits: Getty Images - Moments - Andrea Volpi