Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Τα Do's and Don'ts στην αραίωση μαλλιών

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΡΑΙΩΣΗ

Επιλογή προϊόντων περιποίησης:

Χρησιμοποιήστε ένα ήπιο σαμπουάν καθαρισμού & πύκνωσης, το οποίο θα επικαλύψει την τρίχα και θα κάνει τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πλούσια.

Υγιεινός τρόπος ζωής:

Υιοθετήστε μια ισορροπημένη διατροφή και βάλτε την άσκηση στην καθημερινότητά σας. Τα υγιή μαλλιά ξεκινούν από μέσα μας και, για να παραμείνουν υγιή, χρειάζονται πολλά θρεπτικά συστατικά. Επιπλέον, η τακτική άσκηση είναι αναπόσπαστο κομμάτι του υγιεινού τρόπου ζωής και είναι απαραίτητη για την ομορφιά του δέρματος και των μαλλιών.

Στέγνωμα μαλλιών:

Στεγνώστε τα μαλλιά σας απαλά. Οι υψηλές θερμοκρασίες μπορεί να επιβαρύνουν το τριχωτό και την τρίχα, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαιά τους προκαλώντας ξηρότητα.

Αφήστε τα μαλλιά σας να στεγνώσουν φυσικά. Αποφύγετε το πιστολάκι, καθώς η θερμότητα προκαλεί ψαλίδα και καταπονεί την τρίχα. Ωστόσο, συνιστάται να μην αφήνετε πολύ ώρα τα μαλλιά σας τυλιγμένα με πετσέτα.

Στεγνώστε τα μαλλιά σας ανάποδα. Στεγνώνοντας τα μαλλιά σας αντίθετα προς τη φορά της τρίχας, θα ανασηκώσετε τις ρίζες και θα τους δώσετε περισσότερο όγκο. 

Τριχωτό:

Κάντε μασάζ στο τριχωτό, καθώς αυτό θα ενισχύσει τη μικροκυκλοφορία και θα συμβάλει στη βέλτιστη λειτουργία του.

Κάντε απολέπιση στο τριχωτό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ειδικό scrub, το οποίο θα απομακρύνει τα νεκρά κύτταρα από το τριχωτό και θα απαλλάξει τα μαλλιά από τους ρύπους. Αυτό θα κρατήσει το τριχωτό και τα μαλλιά σας καθαρά και υγιή.

Συμβουλευθείτε έναν επαγγελματία:

Αν πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας παρουσιάζουν τριχόπτωση ή αραίωση, μην διστάσετε να απευθυνθείτε σε έναν ειδικό. Μπορείτε να το συζητήσετε με τον εξειδικευμένο κομμωτή σας, ο οποίος θα πραγματοποιήσει διάγνωση και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε τα κατάλληλα προϊόντα τόσο για άμεσα όσο και για μακροπρόθεσμα αποτελέσματα. Ο κομμωτής θα σας δώσει επίσης επαγγελματικές συμβουλές, συγκεκριμένα για τον δικό σας τύπο μαλλιών: σωστό κούρεμα, προϊόντα.

ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ, ΑΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΟΥΝ ΑΡΑΙΩΣΗ

Λούσιμο:                          

Μην λούζετε τα μαλλιά σας πολύ συχνά, εκτός αν χρησιμοποιείτε προϊόντα καθημερινής περιποίησης. Το καθημερινό λούσιμο καταπονεί την τρίχα, απομακρύνοντας τα φυσικά έλαιά της. Έτσι, τα μαλλιά χάνουν τη λάμψη τους, γίνονται ξηρά και θαμπά.
Μην λούζεστε με καυτό νερό. Το πολύ ζεστό νερό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς, ιδίως αν έχετε ευαίσθητο τριχωτό. 

Styling:

Μην χρησιμοποιείτε ρόλεϊ. Το να αφήνετε το ρόλεϊ όλη τη νύχτα θα καταπονήσει τα μαλλιά σας. 
Μην υπερβάλετε με το styling. Η υψηλή θερμοκρασία των εργαλείων styling, όπως το πιστολάκι, το σίδερο ισιώματος, κλπ., μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς στο τριχωτό και βλάβες στην τρίχα.
Μην το παρακάνετε με τις τεχνικές υπηρεσίες. Πριν κάνετε βαφή ή/και ίσιωμα, ζητήστε τη συμβουλή του κομμωτή σας. Αυτού του είδους οι υπηρεσίες ενδέχεται να ευαισθητοποιήσουν τα μαλλιά σας.

Κακές συνήθειες:

Μην φορμάρετε και πιάνετε κοτσίδα τα μαλλιά σας αμέσως μετά από το λούσιμο. Η τρίχα είναι πιο εύθραυστη όταν είναι βρεγμένη. Επομένως, ο συνδυασμός βρεγμένα μαλλιά + φορμάρισμα + πιάσιμο δεν είναι καθόλου καλός.

Κολύμπι:

Το χλώριο και το θαλασσινό αλάτι αφαιρούν τα φυσικά έλαια των μαλλιών (σμήγμα) αφήνοντάς τα απροστάτευτα και, άρα, πιο ευάλωτα στην ξηρότητα, την ψαλίδα και τη θαμπάδα. Επίσης, λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε αλάτι, το νερό της θάλασσας μπορεί να αφήσει τα μαλλιά σας άγρια και μπερδεμένα. Επιπλέον, η υγρή ατμόσφαιρα ενδέχεται να επιταχύνει ή ακόμα και να εντείνει τις βλαβερές επιπτώσεις της ακτινοβολίας UV. Πριν πάτε για κολύμπι, χρησιμοποιήστε ένα μαλακτικό βαθιάς ενυδάτωσης χωρίς ξέβγαλμα, το οποίο θα συμβάλει στην προστασία των μαλλιών σας.