Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Τριχόπτωση και αραιά μαλλιά στους άντρες: τρόποι αντιμετώπισης

Getty images concern

Τα πάντα για τα αραιά μαλλιά: άντρες και αντιμετώπιση της τριχόπτωσης

Αραιά μαλλιά; Οι άντρες συχνά υποφέρουν με αυτό το θέμα καθώς μεγαλώνουν. Καθώς δεν μπορούμe να κάνουμε πολλά πράγματα για τα γονίδια μας, υπάρχουν τρόποι για να βελτιώσουμε την ανάπτυξη των μαλλιών στους άντρες, και να κάνουμε τα μαλλιά να φαίνονται και να αισθάνονται πιο πυκνά αναμειγνύοντας την εξειδικευμένη φροντίδα μαλλιών με λίγες ειδικές συμβουλές για το styling των μαλλιών. 

 

Γιατί αραιώνουν τα μαλλιά των αντρών ; 

Καθώς άντρες και γυναίκες μπορούν να υποφέρουν από την αραίωση των μαλλιών, όταν έχει να κάνει με την τριχόπτωση, οι άντρες βιώνουν την ανησυχία περισσότερο από τις γυναίκες. Η ανάπτυξη των μαλλιών για τους άντρες, με την ενδεικτική γραμμή αραίωσης των μαλλιών, είναι ένα κοινό θέμα. Γνωστό σαν το αντρικό μοτίβο της φαλάκρας, η αντρική τριχόπτωση είναι συνδεδεμένη με την τεστοστερόνη, ο οποίος είναι και ο λόγος γιατί η αραίωση και πιθανόν  η ολόκληρη (ή σχεδόν ολόκληρη) φαλάκρα αφορά σχεδόν μόνο τους άντρες. Άλλοι λόγοι τριχόπτωσης είναι το άγχος, η διατροφή, οι αλλεργίες και κάποιες ιατρικές θεραπείες. 

Ποιά είναι τα καλύτερα προϊόντα για να έχουν πιο πυκνά μαλλιά οι άντρες ;

Όσο αφορά στα σαμπουάν για αραιά μαλλιά, προτείνεται στους άντρες να ανακαλύψουν τη συλλογή θεραπείας μαλλιών Serioxyl, την πρώτη επαγγελματική θεραπεία κατά της αραίωσης που σέβεται τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Συχνά θεωρούμενη ως η καλύτερη θεραπεία για την αντρική τριχόπτωση, κάνει τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά και να στέκονται όρθια. Ένας εύκολος, καθημερινός τρόπος για να αποκτήσουν πιο πυκνά μαλλιά οι άντρες στους οποίους αφορά η αραίωση των μαλλιών ή η τριχόπτωση. 

Ένας τέλειος τρόπος για να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά και γεμάρα είναι υιοθετόντας την κατάλληλη καθημερινότητα περιποίησης μαλλιών. Η γκάμα πύκνωσης μας Serioxyl   μπορεί να σας βοηθήσει να το καταφέρετε προσθέτοντας μία όψη πυκνότητας και ανύψωσης στο μαλλί. Ένα από τα ιδιαίτερα αγαπημένα της συλλογής είναι ο ορός για πυκνότερα μαλλιά, μία 3-μηνη θεραπεία  που τονώνει την παραγωγή πυκνών και υγιών μαλλιών.  

Ένας εύκολος και διασκεδαστικός τρόπος για να ενθαρρύνετε την κυκλοφορία του αίματος είναι με συχνές μαλλάξεις του τριχωτού της κεφαλής για να αυξήσετε την κυκλοφορία του αίματος. Στο ντους ή στο μπάνιο,χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας για να ασκήσετε πίεση στο τριχωτό της κεφαλής με αργές κυκλικές κινήσεις. Χαλαρωτικό και οφέλιμο!  

Αραιά μαλλιά : συμβουλές για αντρικό χτένισμα  

Ο Mark O'Keeffe από το Brown Sugar Salon έχει μερικές εξειδικευμένες συμβουλες για να κάνετε τα μαλλιά να φαίνονται πιο πυκνά : 
 
1. Εάν πιστεύετε ότι τα μαλλιά σας φαίνονται αραιά στο μέτωπο, μία τέλεια συμβουλή είναι να κόψετε τα μαλλιά σας πιο κοντά στα πλάγια και πιο μακρυά στο πάνω μέρος. Είναι ένας υπέροχος τρόπος να κάνετε τα μαλλιά σας να φαίνονται πιο πυκνά καθώς εξισορροπείται το βάρος των μαλλιών που κανονικά κάθονται σε σχήμα πέταλο αλόγου γύρω από το κεφάλι. Κομμώσεις όπως το κούρεμα με σβήσιμο ή το κλασσικό ατημέλητο καπελάκι είναι τέλειες για αυτό το look. 
 
2. Αφού έχετε το κατάλληλο κούρεμα, το styling των μαλλιών σας μπορεί να νοηθήσει ώστε να προσθέσετε μία όψη πυκνότητας στα μαλλιά. Ένα κόλπο είναι να στεγνώνετε τα μαλλιά σας με βούρτσα, φέρνοντας τα μαλλιά μπροστά και πάνω σαν να τα στεγνώνετε για να δημιουργήσετε ύψος και βάρος στα μαλλιά. Αυτό θα προσθέσει όγκο στο μαλλί και θα το κάνει να φαίνεται πιο γεμάτο. 
 
3. Ένα τέλειο στύλ για κάποιους από εσάς που έχετε σγουρά μαλλιά, είναι να αφήνετε τα μαλλιά σας να πέφτουν μπροστά και να τα στεγνώνετε με φυσούνα. Αυτό θα διατηρήσει τον όγκο των μαλλιών σας και θα τα κάνει να φαίνονται πυκνότερα. 

Image credits: Getty Images - E+ - Nastasic