Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Φριζάρισμα Μαλλιών: Αντιμετώπιση το Χειμώνα

Webedia Hair Trend Image

Λατρεύεις τα τοπία στην ομίχλη; Τα μαλλιά σου όχι τόσο. Ακόμη κι αν έχεις τα πιο λεία και ίσια μαλλιά, το φριζάρισμα είναι πιθανό να σου χτυπήσει την πόρτα, κυρίως κατά τους χειμερινούς μήνες. Μην εγκαταλείπεις όμως το όνειρο της καλοσχηματισμένης μπούκλας και του λαμπερού ίσιου μαλλιού. Κατάστρωσε σχέδιο άμεσα.

Η σημασία της ενυδάτωσης

Τα μαλλιά που φριζάρουν μπορεί να αντιμετωπίζουν δύο βασικά προβλήματα. Είτε είναι ταλαιπωρημένα και αφυδατωμένα, είτε η φυσική τους ποιότητα δεν τα αφήνει να μείνουν ήσυχα. Στην πρώτη περίπτωση το φριζάρισμα μπορεί να αντιμετωπιστεί με εντατική φροντίδα. Και επειδή και σε αυτή την περίπτωση η πρόληψη αποτελεί την καλύτερη αντιμετώπιση, φρόντιζε να χρησιμοποιείς τα κατάλληλα προϊόντα ενυδάτωσης και να αποφεύγεις το έντονο styling. Στη δεύτερη περίπτωση τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα, επειδή μιλάμε για ένα πρόβλημα που μπορεί να αντιμετωπίζεις συχνότερα ή και τις υπόλοιπες εποχές. Συναντάται κυρίως στα σγουρά μαλλιά που, ως ξηρότερα από τη φύση τους, καλούνται να αντιμετωπίσουν την υγρασία που κάνει την καλοσχηματισμένη μπούκλα να επαναστατεί. Μην απελπίζεσαι. Και σε αυτήν την περίπτωση τα ενυδατικά προϊόντα, όπως οι μάσκες και το λάδι μαλλιών, θα κάνουν μεγάλη διαφορά.

 

Βελτίωσε την κατάσταση

Το πρώτο βήμα κατά του φριζαρίσματος είναι να κόψεις τις ταλαιπωρημένες άκρες που λόγω ξηρότητας αντιδρούν στην υγρασία του περιβάλλοντος. Για τον ίδιο ακριβώς λόγο, είναι απαραίτητο να χρησιμοποιείς προϊόντα που θα βοηθήσουν τα μαλλιά σου να μείνουν στη θέση τους. Ο απόλυτος σύμμαχός σου θα αποδειχτεί το σπρέι φιξαρίσματος που θα κρατήσει πολλές από τις ατίθασες τρίχες εκεί που πρέπει. Ωστόσο, η χρήση προϊόντων styling πρέπει να γίνεται με προσοχή, γιατί στην περίπτωση που περιέχουν οινόπνευμα, η αφυδάτωση της τρίχας θα φέρει το αποτέλεσμα που θέλουμε να αποφύγουμε. Τέλος, γίνε δημιουργική. Μην διστάσεις να πιάσεις τα μαλλιά σου ψηλά ή να δαμάσεις τις ατίθασες τρίχες με τσιμπιδάκια. Αν τα ισιώνεις, χρησιμοποίησε τη σωστή μέθοδο, όπως το σύστημα ισιώματος Steampod, που θα σου χαρίσει μεταξένια μαλλιά που στέκονται προσοχή.

Image Credits: Getty Images, iStock -Dragon Images

Content created by Webedia