Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Αραιά Μαλλιά στις Γυναίκες: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

concerns image

Μάθετε περισσότερα γιατί μπορεί να υποφέρετε από αραίωση των μαλλιών, πως να αποτρέψετε την αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες, την καλύτερη περιποίηση και πως να χτενίσετε τα αραιά μαλλιά.

Τριχόπτωση και αραίωση των μαλλιών: τί προκαλεί την τριχόπτωση στις γυναίκες;

Έχετε παρατηρήσει αραίωση στα μαλλιά ; Οι γυναίκες, όπως οι άντρες, μπορεί να υποφέρουν από τριχόπτωση και αραίωση εξαιτίας διαφορετικών λόγων και δεν έχει πάντα να κάνει με την ηλικία. Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να βοηθήσετε να βελτιωθεί η ποιότητα των αραιών μαλλιών. Koιτάζουμε την αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες όπως και τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να βελτιώσουμε την πύκνωσή τους και να τους δώσουμε ένα φυσιολογικό όγκο, όπως συνίσταται από τους ειδικούς. 

Αραιά μαλλιά: λόγοι αραίωσης μαλλιών στις γυναίκες

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι που προκαλούν την αραίωση των μαλλιών στις γυναίκες και γνωρίζοντας ποιοί είναι αυτοί είναι το πρώτο βρήμα για να βρούμε μία λύση ενάντια στην αραίωση των μαλλιών. 

Η παραγωγή των μαλλιών γίνεται πιο αργή 
Σταδιακά, οι θύλακες των μαλλιών μας μπορεί να σταματήσουν να παράγουν νέα μαλλιά, το οποίο κάνει ολοένα και πιο ορατό το τριχωτό της κεφαλής. Οι θύλακες που παραμένουν ενεργοί μπορούν να παράγουν υγιή μαλλιά, αλλα αν σημαντικός αριθμός αυτών γίνεται πιο αργός ή σταματά τελείως, τα μαλλιά θα είναι εμφανώς πιο αραία.  

Παραγωγή αδύναμων μαλλιών 
Το στάδιο πριν οι θύλακες σταματήσουν να παράγουν μαλλιά, προηγείται συνήθως από την παραγωγή νέων αδύναμων , μπερδεμένων μαλλιών. Συγκρίνετε την ανάπτυξη των νέων μαλλιών με μακρύτερες παλιές τρίχες και συγκρίνετε την υφή τους για να δείτε αν είναι αυτή η αιτία για την αραίωση των μαλλιών σας. 

Φυσικά αραιά μαλλιά 
Το χρώμα των ματιών, το ύψος, το σχήμα του σώματος και ο τύπος των μαλλιών συνδεόνται όλα με τα γονίδιά μας. Όπως ο τύπος των μαλλιών μας, μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με αραιά και λεπτά μαλλιά και κάποιοι άλλοι με ένα κεφάλι γεμάτο πυκνές και ογκώδεις τούφες. Συγκρίνετε τα μαλλιά σας με αυτά της οικογένειάς σας για να δείτε αν τα αραιά μαλλιά είναι ένα οικογενειακό χαρακτηριστικό. 

Γιατί τα μαλλιά σας αραιώνουν και πώς μπορείτε να καταπολεμήσετε την αραίωση των μαλλιών

Τί προκαλεί την τριχόπτωση στις γυναίκες; Ορίστε κάποιοι από τους βασικούς λόγους για την τριχόπτωση στις γυναίκες: 

Άγχος και αραιά μαλλιά 
Η αραίωση των μαλλιων στις γυναίκες μπορεί να προκαλέσει συναισθηματικό άγχος και, αντίθετα, το άγχος μπορεί να είναι ένας από τους βασικές αιτίες για την τριχόπτωση στις γυκαίκες. Είναι ένας φαύλος κύκλος που είναι δύσκολο να σπάσει κανείς, αλλά ξεκινά α. με τη μείωση της πυροδότησης του άγχους και άν αυτή η πυροδότηση έχει να κάνει με την ίδια την αραίωση των μαλλιών β. Πάρτε μέτρα για τη βελτίωση της ποιότητας των μαλλιών. 

Τράβηγμα και υπερβολικό styling 
Δεν είναι μόνο οι ψυχαναγκασμοί όπως η τριχοτιλλομανία (μανιακό τράβηγμα των μαλλιών) που μπορείνα προκαλέσουν την τριχόπτωση. Αλλά και ο τρόπος με τον οποίο δίνετε  style στα μαλλιά σας μπορεί να είναι μια πιθανή αιτία για την αραίωση των μαλλιών σας. Σφιχτές πλεξούδες, τρέσες, ακόμα και ταβηγμένες προς τα πίσω αλλογοουρές μπορούν να έχουν σας αποτέλεσμα τη σταδιακή αποδυνάμωση των μαλλιών. 

Περιποίηση μαλλιών και πως να δώσετε style στα αδύναμα μαλλιά

Το πρώτο βήμα για την καταπολέμηση της αραίωσης των μαλλιών στις γυναίκες είναι να βεβαιωθείτε ότι η διατοφή και ο τρόπος ζωής σας είναι υγιής. Bλέποντας έναν γιατρό θα σας βοηθήσει να εντοπίσετε τις ανισορροπίες στη διατροφή σας και αν αυτός ο παράγοντας συμβάλλει στην τριχόπτωση/αραίωση των μαλλιών. Μπορείτε επίσης να ενσωματώσετε ένα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής στην καθημερινότητά σας για να διεγείρετε την κυκλοφορία του αίματος. 

Τα κατάλληλα προϊόντα μαλλιών για γυναίκες με αραιά μαλλιά είναι επίσης ζωτικής σημασίας για να αποκτήσετε μαλλιά που φαίνονται πιο πυκνά. Η L’Oréal Professionnel έχει αναπτύξει την γκάμα Serioxyl , διαθέσιμη σε διάφορες συσκευασίες, όπως και την Denser Hair solution ή το Thicker Hair serum. Το καθένα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ύστερα από την ανάλυση του κομμωτή σας. Μη ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε συχνά μαλλακτική κρέμα και σαμπουάν ενάντια στην τριχόπτωση. Στις γυναίκες αρέσει ιδιαίτερα η συλλογή Volumetry από την Serie Expert. Για θεραπεία του τριχωτού της κεφαλής και για να διεγείρετε την δραστηριότητα των ριζών, δοκιμάστε το πρόγραμμα αντι-αραίωσης Aminexil Advanced program για αραιά μαλλιά. 

Αν αναρωτιέστε πως να δώσετε style στα αραιά μαλλιά, ορίστε κάποιοι χρυσοί κανόνες.

Image credit: Getty Images - Westend61