Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Τριχόπτωση Μαλλιών: Μύθοι & Αλήθειες

Οι Top 5 μύθοι σχετικά με την τριχόπτωση


Η ΥΠΕΡΜΕΤΡΗ ΕΚΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΗΛΙΟ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΑΘΟΣ

Η μακροπρόθεσμη έκθεση στον ήλιο μπορεί να καταπονήσει το τριχωτό και τα μαλλιά σας προκαλώντας ξηρότητα και ευαισθησία. Ο ήλιος ευνοεί το σπάσιμο και την ψαλίδα, αλλά ούτε διαταράσσει ούτε σταματά τον κύκλο ανάπτυξης της τρίχας.

Οι βλαβερές επιπτώσεις του ήλιου μπορούν να αντισταθμιστούν με τη βοήθεια ειδικών conditioner και μασκών.

Ο ήλιος δεν πρόκειται να επηρεάσει τις λειτουργίες των τριχοθυλακίων. Απολαύστε τον λοιπόν άφοβα!

Η ΠΙΤΥΡΙΔΑ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΑΘΟΣ

Το ξηρό τριχωτό, που έχει ως συνέπεια την εμφάνιση πιτυρίδας και κνησμού, δεν συνδέεται άμεσα με την τριχόπτωση. Ωστόσο, o κνησμός αποδυναμώνει τις ρίζες, κάτι που με τη σειρά του οδηγεί σε τριχόπτωση. Η τριβή λοιπόν είναι αυτή που προκαλεί τριχόπτωση, όχι η πιτυρίδα. 

Η ΣΥΧΝΗ ΕΝΑΛΛΑΓΗ ΣΑΜΠΟΥΑΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΑΘΟΣ

Δεν υπάρχουν επιστημονικές αποδείξεις που να δείχνουν ότι η συχνή εναλλαγή σαμπουάν προκαλεί τριχόπτωση -εκτός αν η εναλλαγή αυτή συνεπάγεται την επιλογή ενός ακατάλληλου σαμπουάν. Στην πραγματικότητα, το μόνο που θα μπορούσε να βλάψει τα μαλλιά σας είναι η χρήση σαμπουάν ή προϊόντων περιποίησης με επιθετικά συστατικά.

Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΕΠΗΡΕΑΖΕΙ ΤΙΣ ΝΕΑΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ: ΛΑΘΟΣ

Η τριχόπτωση / η αραίωση είναι ένα φαινόμενο που μπορεί να οφείλεται σε διάφορες αιτίες, συμπεριλαμβανομένης της γήρανσης, του έντονου στρες, του υποσιτισμού, των ορμονικών μεταβολών. Οι παράγοντες αυτοί μπορεί να επηρεάσουν κάθε άνθρωπο: γυναίκες, άνδρες και παιδιά όλων των ηλικιών. Η τριχόπτωση δεν αφορά μόνο τους άνδρες.

ΤΑ ΚΑΠΕΛΑ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΛΑΘΟΣ

Η ανάπτυξη της τρίχας ξεκινά από το εσωτερικό του τριχωτού. Για να αναπτυχθεί σωστά και να παραμείνει υγιής, η τρίχα χρειάζεται θρεπτικές ουσίες, μεταλλικά στοιχεία, και βιταμίνες. Επιπλέον, η κυκλοφορία του αίματος στο τριχωτό πρέπει να είναι καλή, ώστε τα θρεπτικά συστατικά να μεταφέρονται στα τριχοθυλάκια. Ο θύλακας της τρίχας δεν χρειάζεται να αναπνέει εξωτερικά -επομένως, το να φοράει κανείς καπέλα στο σωστό μέγεθος δεν προκαλεί κανένα πρόβλημα.

 

Το Top 5 των στοιχείων που πράγματι ισχύουν σχετικά με την τριχόπτωση


Η ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ ΣΥΝΔΕΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΗ ΗΛΙΚΙΑ: ΣΩΣΤΟ

Καθώς μεγαλώνουμε, ο κύκλος ανάπτυξης της τρίχας φθίνει. Ως αποτέλεσμα, ο αριθμός των τριχών μειώνεται ή ο ρυθμός ανάπτυξης της τρίχας επιβραδύνεται. Κατά συνέπεια, η τριχόπτωση είναι συνηθέστερη στις μεγαλύτερες ηλικίες. Ωστόσο, υπάρχουν κι άλλες αιτίες, όπως η alopecia areata, που επηρεάζουν παιδιά και ενήλικες κάθε ηλικίας.

ΟΙ ΟΡΜΟΝΙΚΕΣ ΜΕΤΑΒΟΛΕΣ ΕΠΗΡΕΑΖΟΥΝ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ: ΣΩΣΤΟ

Οι ορμονικές μεταβολές είναι η κύρια αιτία τριχόπτωσης στις γυναίκες. Το φαινόμενο αυτό λαμβάνει χώρα σε συγκεκριμένα στάδια της ζωής τους: μετά την εγκυμοσύνη, κατά την εμμηνόπαυση, μετά από κάποια διαταραχή του θυρεοειδούς. Επιπλέον, οι γυναίκες με μη φυσιολογικά επίπεδα τεστοστερόνης είναι πιο πιθανό να παρουσιάσουν τριχόπτωση.

ΤΑ ΦΑΡΜΑΚΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΣΩΣΤΟ

Κάποια ισχυρά φάρμακα μπορούν να προκαλέσουν τριχόπτωση. Τις περισσότερες φορές, η τριχόπτωση σταματά μετά την ολοκλήρωση της φαρμακευτικής αγωγής.

Η ΚΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΣΩΣΤΟ

Για να παραμείνουν δυνατά και υγιή, τα μαλλιά χρειάζονται θρεπτικά συστατικά, μεταλλικά στοιχεία, και πρωτεΐνες. Η αραίωση των μαλλιών μπορεί να είναι συνέπεια της κακής διατροφής, η οποία επηρεάζει τόσο τη δομή όσο και την ίδια την ανάπτυξη της τρίχας.

Η ΔΙΑΙΤΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕΙ ΤΡΙΧΟΠΤΩΣΗ: ΣΩΣΤΟ

Ναι, αν πρόκειται για μακροχρόνια δίαιτα που οδηγεί σε ανεπάρκεια βιταμινών και μεταλλικών στοιχείων. Η υγεία των μαλλιών εξαρτάται από την ισορροπημένη διατροφή.