Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας: ένας πλήρης οδηγός

Concerns Image

Ο ιδανικός οδηγός για το πως να έχετε υγιή μακριά μαλλιά

Πόσο καιρό κάνουν τα μαλλιά να μακρύνουν? Τα μαλλιά των περισσότερων ανθρώπων μακραίνουν περίπου 1 εκατοστό το μήνα και παραμένουν στο τριχωτό της κεφαλής για περισσότερο από εφτά χρόνια και περνούν από διαφορετικές φάσεις πριν πέσουν φυσικά. Παρόλ’αυτά, αυτό δεν λαμβάνει υπόψιν το σημαντικό αριθμό μαλλιών που τραβιούνται κατά το βούρτσισμα και το styling, ή αυτά που σπάνε πριν φτάσουν το μέγιστο μήκος τους. Εδώ θα βρείτε όλα όσα χρειάζεστε για το πως να μακρύνετε τα μαλλιά σας, ακόμα και πως να τα μακρύνετε πολύ ! 

Μπορoύν όλοι να έχουν μακριά μαλλιά;

Εκτός συγκεκριμένων ιατρικών συνθηκών, εάν είστε προετοιμασμένοι να πάρετε το χρόνο και να κάνετε την προσπάθεια, δεν υπάρχει λόγος να μην έχετε μακριές μπούκλες. Έχει ειπωθεί, γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να έχουν μακριά μαλλιά ; Υπάρχουν τέσσεροι παράγοντες που μπορεί να εμποδίσουν τα μαλλιά να μακρύνουν...

Γύρανση: η διαδικασία της γύρνανσης σημαίνει ότι οι θύλακες των μαλλιών μας αποδυναμώνται σταδιακά, μέχρι την ολοκληρωτική διακοπή παραγωγής μαλλιών. Αυτό κάνει πολύ δύσκολο να μακρύνετε μαλλιά με υγιή όψη.Ένα μασάζ του τριχωτού της κεφαλής κατά το λούσιμο μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη νέων μαλλιών. 

Υγιή μαλλιά: η ποιότητα των μαλλιών σας έχει αντίκτυπο στο κατά πόσο μπορείτε να μακρύνετε τα μαλλιά σας. Όσο πιο μακρυά είναι τα μαλλιά σας, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο να δείτε τα μήκη και τις άκρες σας αδύναμα. Ξηρά, εύθραυστα και κατεστραμμένα μήκη και άκρες, θα σπάσουν πιο εύκολα, και τους παίρνει περισσότερο χρόνο να μακρύνουν. Επιπλέον, οι άκρες θα είναι άνισες και πιθανόν φριζαρισμένες, εξ’ού και  η σημασία της ποιότητας της περιποίησης μαλλιών για τα μακριά μαλλιά.

Υπερβολικό styling: παρομοίως, μαλλιά που έχουν γίνει αντικείμενο σκληρής περιποίησης (ίσιωμα, περμανάντ, πλεξούδες, τρέσες κτλ.)μπορεί να είναι πιο εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο είτε κατά μήκος των μαλλιών είτε από την ίδια τη ρίζα.Όταν μακραίνετε τα μαλλιά σας, μειώστε το τράβηγμα και το υπερβολικό styling.  Για κατεστραμμένα μαλλιά, επισκεφτείτε το κομμωτήριο σας και ζητήστε μία εντατική περιποίηση επανόρθωσης όπως την Powermix Force από την L’Oréal Professionnel.

Kάποιοι από εμάς έχουμε γεννηθεί με εύθραυστα, λεπτά μαλλιά, το οποίο μπορεί να εξηγεί γιατί κάποιοι άνθρωποι δεν μπορούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους παρά τις καλύτερες προσπάθειες. Τα μαλλιά σπάνε φυσικά κάτω από τόσο βάρος σε ένα συγκεκριμένο μήκος. Η λύση για το πως να αποκτήσετε μακριά μαλλιά σε αυτή την περίπτωση είναι να κρατήσετε την τρίχα δυνατή με συχνά μικρό κουρέματα και, να μην προσπαθήσετε να μακρύνετε τα μαλλιά σας γρήγορα. Ο αγώνας κερδίζεται αργά και σταθερά.

Πώς μακραίνουν τα μαλλιά σας ;

Tα μαλλιά περνούν από τρία στάδια ανάπτυξης κατά τη διάρκεια της ζωής τους. Ξεκινούν με τη φάση της αναγένεσης, όπου ένας βολβός τρίχας μεγαλώνει από τη ρίζα για 2-7 χρόνια. Αυτή ακολουθείται από τη φάση της καταγένεσης, που διαρκεί 2-3 εβδομάδες, όπου τα μαλλιά σταματούν ν’αναπτύσσονται. Τέλος, η τελογενής φάση, όπου νέα μαλλιά ξεκινούν να αναπτύσσονται στο θύλακα, και τα παλιά μαλλιά πέφτουν. Για να αποκτήσετε μακριά μαλλιά, πρέπει τα μαλλιά σας να παραμείνουν στην φάση ανάπτυξη της αναγένεσης όσο το δυνατό περισσότερο.

Πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας: οι καλύτερες συμβουλές

“Γιατί τα μαλλιά μου δεν μακραίνουν ;”μας ρωτάνε συχνά στα κομμωτήρια.Πολλοί άνθρωποι έχουν την εντύπωση ότι τα μαλλιά τους δεν μακραίνουν καθόλου, αλλά αυτό δεν ισχύει. Όσο οι θύλακες της τρίχας είναι ενεργοί, όλοι σχεδόν μπορούν να μακρύνουν τα μαλλιά τους, αλλά η ταχύτητα διαφέρει από έναν άνθρωπο στον άλλο.
Tα υγιή, αναπτυσσόμενα μαλλιά εξαρτώνται από αρκετούς παράγοντες, πολλούς από τους οποίους δεν μπορούμε να ελέγξουμε, αλλά κάποιους άλλους μπορούμε. Άρα,αν ψάχνετε το πως θα μακρύνετε τα μαλλιά, αυτές είναι οι καλύτερες συμβουλές για να ακολουθήσετε... 

Τα γονίδια και το περιβάλλον μπορεί να είναι πέρα από εμάς, αλλά μια υγιής διατροφή και ένας υγιής τρόπος ζωής μπορούν επίσης να βοηθήσουν για να διατηρηθεί ένας υγιής κύκλος ζωής των μαλλιών. Μερικές τροφές είναι φημισμένες για τη δυνατότητά τους να ενισχύουν την ανάπτυξη των μαλλιών, όπως τα αυγά, τα μούρα και τα σκούρα πράσινα λαχανικά.

Τέλος, μην ξεχνάτε να πηγαίνετε μαλακά με τα σκληρά εργαλεία styling και τα αξεσουάρ. Aλλάξτε την κοφτερή χτένα με μία μαλακή τριχωτή βούρτσα, για παράδειγμα, και χρησιμοποιήστε λαστιχάκια για τα μαλλιά από λάστιχα που τραβάνε τα μαλλιά..

 

 

Image credits: Getty Images - Stevica Mrdja - EyeEm