Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Πιτυρίδα: Κράτησε τους ώμους σου καθαρούς

Σου συμβαίνει συχνά να επιστρέφεις σπίτι, να βγάζεις το παλτό σου και να αντικρύζεις το τελευταίο πράγμα που θέλεις να δεις στο τέλος της ημέρας; Όποια κι αν είναι τα αίτια της πιτυρίδας, ένα είναι σίγουρο: θέλεις να απαλλαγείς από τις νιφάδες τώρα. 

Αίτια

Για να σε κάνουμε να νιώσεις καλύτερα, μάθε πως ένας στους δύο ενήλικες θα εμφανίσει παρόμοιο πρόβλημα κάποια στιγμή στη ζωή του, ενώ το ότι ταλαιπωρεί σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό τους άνδρες απ’ ότι τις γυναίκες αποτελεί μύθο. Πολλοί εντοπίζουν τα αίτια του προβλήματος στην ελλιπή καθαριότητα, όμως το πιθανότερο είναι πως η πιτυρίδα οφείλεται στον καθαρισμό των μαλλιών με ακατάλληλα προϊόντα. Επίσης, το υπερβολικά συχνό λούσιμο και η χρήση δυνατών προϊόντων styling στις ρίζες των μαλλιών επιδεινώνει το πρόβλημα, γιατί ξηραίνει το δέρμα και το οδηγεί σε υπερπαραγωγή σμήγματος. 

Αντιμετώπιση

Το βασικότερο βήμα αντιμετώπισης της πιτυρίδας είναι να εντοπίσεις τα αίτιά της και να διαπιστώσεις αν θυμίζει στα συμπτώματα τη συγγενική της ξηροδερμία. Ο διαχωρισμός είναι βασικός, επειδή η δεύτερη πηγάζει τις περισσότερες φορές από την αλληλεπίδραση του τριχωτού με το περιβάλλον. Η πιτυρίδα από την άλλη, αν και αποτελεί συχνά εξέλιξη της ξηροδερμίας, συνδέεται με τη φυσιολογία του τριχωτού, που όταν διαταράσσεται προσφέρει κατάλληλο έδαφος για την ανάπτυξη της πιτυρίδας. Με ένα κατάλληλο σαμπουάν, όπως το Instant Clear Νutritive Shampoo τα μαλλιά σου θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται. Συνδύασε τη θεραπεία μαζί με μια αποχή από προϊόντα styling, ιδίως όσα περιέχουν οινόπνευμα.

Όταν η πιτυρίδα δεν υποχωρεί

 Αν παρ’ όλ’ όλες τις προσπάθειές σου η πιτυρίδα δεν υποχωρεί, καλό θα ήταν να ζητήσεις τις συμβουλές ενός επαγγελματία εξειδικευμένου στο θέμα της πιτυρίδας. Θα σου προτείνει μια ολιστική θεραπεία μαλλιών και θα εντοπίσει περαιτέρω αίτια που μπορεί να προκαλούν την πιτυρίδα, όπως ο τρόπος ζωής ή το άγχος. Η επίσκεψη επιβάλλεται όταν η πιτυρίδα συνδυάζεται με άλλες παθήσεις, όπως η τριχόπτωση.