Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Πώς να προστατεύσω τα μαλλιά μου

Είτε έχετε βιώσει την εμπειρία της ευαισθητοποιημένης τρίχας είτε όχι, η πρόληψη είναι πάντα το κλειδί.

Είτε έχετε βιώσει την εμπειρία της ευαισθητοποιημένης τρίχας είτε όχι, η πρόληψη είναι πάντα το κλειδί. 

Μην περιμένετε μέχρι τα μαλλιά σας να γίνουν τελείως εύθραυστα ή τραχιά - ακόμη και να συμβεί αυτό βέβαια, δεν θα είναι πολύ αργά, αλλά σίγουρα είναι καλύτερο να προστατεύετε τα μαλλιά σας σε καθημερινή βάση.

1 - ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΡΜΟΤΗΤΑ

Γνωρίζατε ότι τα θερμαντικά εργαλεία όπως το σεσουάρ , το σίδερο για μπούκλες και το σίδερο ισιώματος, είναι μερικοί από τους μεγαλύτερους ενόχους για τα ευαισθητοποιημένα μαλλιά; Η ευθύνη δεν μπορεί να αποδοθεί αποκλειστικά σε αυτά, καθώς η πραγματκή φθορά συμβαίνει όταν δεν προστατεύσουμε τα μαλλιά μας σωστά από τη θερμότητα. Έτσι, δεν θα πρέπει να αμελείτε ποτέ τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών που προστατεύουν απο τη θερμότητα δημιουργώντας ένα λεπτό φράγμα προστασίας ανάμεσα στην τρίχα και το θερμαντικό εργαλείο. Τα μαλλιά σας θα είναι πιο υγιή και το χτένισμά σας θα διαρκεί πολύ περισσότερο.

2- ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΗΛΙΟ

Όχι μόνο το δέρμα σας, αλλά και τα μαλλιά σας χρειάζονται προστασία από τον ήλιο. Oι ακτίνες UV, το χλώριο από την πισίνα, ο ιδρώτας και το σκληρό νερό στο ντους, όλα οδηγούν σε ευαισθητοποιημένα μαλλιά προτού ακόμη τελειώσουν οι καλοκαιρινές σας διακοπές.

Μιλήστε στον επαγγελματία κομμωτή σας, ο οποίος μπορεί να σας προτείνει τα καλύτερα προϊόντα για τα μαλλιά και τις ανάγκες σας. Επενδύστε σε προϊόντα αντηλιακής προστασίας, όπως η σειρά Solar Sublime range , που θα κρατήσει τα μαλλιά σας προστατευμένα στην παραλία, μαλακά μετά την πισίνα και λαμπερά στις υψηλές θερμοκρασίες.

3- ΦΡΟΝΤΙΣΤΕ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ ΣΑΣ


Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ενδιαφέρονται για την περιποίηση των μαλλιών τους.

Χρησιμοποιούν χτένες στα μπερδεμένα μαλλιά και τραβάνε τους κόμπους των μαλλιών τους. Επιλέγουν βαφές για το σπίτι αντί να πηγαίνουν στο κομμωτήριο. Χρησιμοποιούν βαριά σαμπουάν και conditioner που αφήνουν κατάλοιπα στο τριχωτό της κεφαλής, προκαλώντας κνησμό, ξηρότητα και ερεθισμό.

Αυτά είναι ακριβώς μερικά από τα πράγματα που πολλοί άνδρες και γυναίκες κάνουν σε καθημερινή βάση χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους την ευαισθητοποίηση που προκαλούν στα μαλλιά τους.

Ευτυχώς όλα αυτά είναι εύκολα βήματα που μπορεί κανείς να ακολουθήσει για την πρόληψης της ευαισθητοποίησης των μαλλιών, καθώς χρειάζεται λίγη σκέψη, σωστή επαγγελματική βοήθεια και μερικά επιπλέον λεπτά επένδυσης στα μαλλιά σας. 

Βρείτε τοΚομμωτήριό σας