Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Πως να μακρύνετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα;

Ποιοί είναι οι αστικοί μύθοι σχετικά με το πως μακραίνουν τα μαλλιά ; Υπάρχουν τρόποι για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα, ίσως και για να τα κάνετε να μακρύνουν πολύ πιο γρήγορα; Ας το ανακαλύψουμε. 

Image Concern

Aλήθειες για τα μαλλιά: πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά;

Πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά ;  Ποιά είναι η  "φυσιολογική" ανάπτυξη των μαλλιών; Η απάντηση : δεν υπάρχει μόνο μία. Παρόλο που υπάρχει ένας μέσος ρυθμός ανάπτυξης των μαλλιών (περίπου 1.25εκ. ανά μήνα, ή  13εκ. ανά χρόνο), η αλήθεια είναι ότι είμαστε όλοι διαφορετικοί. Από τα γονίδια στην εθνικότητα, στο περιβάλλον, στις συνθήκες και στον τρόπο ζωής υπάρχουν πολλοί παράγοντες που επιδρούν στο πόσο γρήγορα μακραίνουν τα μαλλιά μας, και στο πόσο εύκολο είναι να έχουμε μακριά μαλλιά.

Tί βοηθάει στο να μακρύνουν τα μαλλιά ;

O πολυάσχολος μοντέρνος τρόπος ζωής μας μπορεί να έρχεται ενάντια στις προσπάθειές μας για να μακρύνουνε τα μαλλιά. Οι κάτοικοι της πόλης δεν έχουν να ανησυχούν μόνο για τα θέματα της μόλυνσης όσο αφορά στην ανάπτυξη των μαλλιών τους, αλλά και για το άγχος που μπορεί να είναι ένας παράγοντας για τον οποίο τα μαλλιά μας δεν μακραίνουν πιο γρήγορα (ή πιο αποτελεσματικά). Το άγχος μπορεί να οδηγήσει στην ανάπτυξη μιας τέτοιας κατάστασης όπου αυτός που υποφέρει  να αισθάνεται ότι είναι υποχρεωμένος να τραβήξει τα μαλλιά του(εξ ου και η έκφραση). Η διατροφή είναι επίσης ένας σημαντικός παράγοντας που έχει να κάνει με την ανάπτυξη των μαλλιών σας : μία εξισορροπημένη διατροφή είναι απαραίτητη γα να βοηθήσουμε τα μαλλιά να μακρύνουν πιο γρήγορα και με υγιή τρόπο.

Προϊόντα μαλλιών για να μακρύνουν τα μαλλιά σας πιο γρήγορα

Yπάρχουν αρκετές λύσεις περιποίησης μαλλιών για την ευαισθησία του τριχωτού της κεφαλής, ενθαρρύνοντας την υγιή ανάπτυξη των μαλλιών και κάνοντας πιο πυκνά τα αραιά μαλλιά. Ιδίως, η γκάμα Serioxyl range από τη  L’Oréal Professionnel, η πρώτη επαγγελματική περιποίηση για την καταπολέμηση των αραιών μαλλιών που σέβεται τα μαλλιά και το τριχωτό της κεφαλής. Όταν τα μαλλιά είναι υγιή, φαίνονται πιο πυκνά και μοιάζουν πιο δυνατά. 

Πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας πιο γρήγορα: 10 « να » και « μη»

Ορίστε οι χρυσοί κανόνες για το πώς να μακρύνετε τα μαλλιά σας ώστε να δείχνουν πιο πυκνά και πιο δυνατά. 

Nα: Ένα ωραίο μασάζ του τριχωτού της κεφαλής μπορεί να τονώσει την κυκλοφορία του αίματος και να ενθαρρύνει την ανάπτυξη των μαλλιών. 

Μη: Λούζεστε πολύ. Αντί αυτού, δοκιμάστε ένα ξηρό σαμπουάν σε φυσικά λιπαρά μαλλιά για να αποφύγετε να αφαιρέσετε από το τριχωτό της κεφαλής τα πολύτιμα έλαια που ενυδατώνουν την τρίχα. 

Να: Απλώνετε μία εβδομαδιαία μάσκα μαλλιών για να κρατήσετε τις τρίχες ευέλικτες και να εμπορίσετε το σπάσιμο. Έτσι, θα βοηθήσετε τα μαλλιά σας να μακρύνουν περισσότερο !
 
Μη: Τρίβετε τα μαλλιά με σκληρή πετσέτα μετά το λούσιμο. Αυτό προκαλεί σπάσιμο και τριβή των ευαίσθητων μεμβρανών που προστατεύουν τον πυρήνα της τρίχας. 

Να: Προσπαθείτε να βγάλετε την υπερβολική υγρασία με ένα παλιό βαμβακερό μπλουζάκι. Eίναι πιο ήπιο, ειδικά να θέλετε να μακρύνει το κούρεμά σας. 

Μη: Βουρτσίζετε βρεγμένα μαλλιά που στάζουν, καθώς η τρίχα είναι στην πιο αδύναμη κατάστασή της και ρισκάρετε να βγάλετε πολλά υγιή μαλλιά κατά λάθος. Xρησιμοποιείτε μια τσατσάρα με φαρδιά δόντια αν είναι απαραίτητο. 

Να: Διαλέγετε το κατάλληλο σαμπουάν και την καλύτερη μαλλακτική κρέμα για τον τύπο των μαλλιών σας. Αγαπημένη μας είναι η συλλογή αναδόμησης και ενάντια στο σπάσιμο, Inforcer με βιοτίνη, από τη Serie Expert, σχεδιασμένη για να ενδυναμώνει και τα προσφέρει αντίσταση στα εύθραστα μαλλιά επιρρεπή στο σπάσιμο. 

Μη: Kάνετε συχνά σφιχτά χτενίσματα που τραβούν το τριχωτο της κεφαλής ή καταστρέφουν τα ίδια τα μαλλιά. Όταν χρησιμοποιείτε ζεστά εργαλεία, μην ξεχνάτε τη θερμική προστασία. 

Να: Κουρεύετε συχνά τις άκρες των μαλλιών σας και αποφύγετε τα μπερδεμένα, άνισα μήκη. Τα μαλλιά σας δεν θα φαίνονται μακριά αν είναι σπασμένα και ξηρά στις άκρες. 

Μη: Συγκρίνετε το μήκος των μαλλιών σου με αυτό των άλλων ανθρώπων. Επειδή απλά φαίνεται ότι τα μαλλιά κάποιου μακραίνουν γρήγορα, δε σημαίνει ότι αυτό συμβαίνει σε όλους τους ανθρώπους. Επικεντρωθείτε στη δικη σας υγεία, στο δικό σας τρόπο ζωής, στη δική σας καθημερινή περιποίηση μαλλιών, και τα μαλλιά σας θα μακρύνουν με τον καλύτερο τρόπο. 

Image credit: Getty Images - kobrin_photo