Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Έλαιο καρύδας: Είναι καλό για τα μαλλιά σας;

Getty images concern

Μας κάνουν συχνά την ερώτηση, “το έλαιο καρύδας είναι καλό για τα μαλλιά σας” ; Ορίστε όλα όσα πρέπει να ξέρετε.

Σαν μέρος της αυξημένης προτίμησης για φυσικά προϊόντα ομορφιάς, πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν το έλαιο καρύδας για τα μαλλιά: από σαμπουάν σε μαλλακτικές κρέμες σε μάσκες μαλλιών με έλαια καρύδας και σε περιποιήσεις χωρίς ξέβγαλμα. Αλλά είναι το έλαιο καρύδας καλό ειδικά για τα μαλλιά σας ;

Tί είναι το έλαιο καρύδας ;

To έλαιο καρύδας είναι έλαιο...από την καρύδα! Yπάρχουν δύο βασικές τεχνικές που χρησιμοποιούνται για να εξάγουμε το έλαιο καρύδας : η ξηρή και η υγρή διαδικασία. Ο πυρήνας πιέζεται για να εξαχθεί το λάδι, πριν να διυλιστεί, να αποχρωματιστεί και να απομακρυνθεί η οσμή του. Η υγρή διαδικασία είναι η τεχνική για να εξαχθεί το παρθένο λάδι καρύδας. H ωμή καρύδα από μόνη της, όχι ο πυρήνας, χρησιμοποιείται είτε με υγρή διαδικασία είτε με ξηρή πριν να πιεστεί για να παραχθεί το έλαιο καρύδας. Για την περιποίηση των μαλλιών, το καλύτερο έλαιο για μαλλιά είναι το εξής: το αγνό έλαιο καρύδας για μαλλιά.

Το έλαιο καρύδας είναι καλό για τα μαλλιά σας ; 

Το έλαιο καρύδας έχει μία λιπώδη δομή που μοιάζει με αυτή των μαλλιών, το οποίο σημαίνει ότι εφαρμόζεται καλά στην τρίχα, γεμίζοντας  τις σχισμές που προκαλούνται από τη φθορά. H λεπτή, μη λιπαρή στρώση ελαίου πάνω στην τρίχα των μαλλιών μπορεί να προσφέρει επίσης προστασία και λάμψη, και αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο υπάρχουν τόσοι πολλοί οπαδοί της μάσκας με έλαιο καρύδας.  

Το έλαιο καρύδας είναι καλό για τα μαλλιά σας αν υποφέρετε από τριχόπτωση ;  Υπάρχουν κάποια άρθρα που συνιστούν το έλαιο καρύδας για την ανάπτυξη των μαλλιών, ενώ υπάρχουν πολλοί άνθρωpοι που ορκίζονται σε αυτό. Η επιστήμη όμως δεν έχει αποδείξει τη φήμη του ελαίου καρύδας.  

Kαι για εσάς ειδικά ; Το λάδι καρύδας είναι καλό για τα μαλλιά σας ;  

Μερικές φορές, σε κάποιους τύπους μαλλιών απλά δεν ταιριάζει το αγνό ελαίο καρύδας. Αυτό θα μπορούσε να συνδεθεί με τους πόρους: το έλαιο καρύδας είναι τέλειο για ιδιαίτερα πορώδη μαλλιά (που δεν αντέχουν τη βαφή), καθώς προστατεύει τις μεμβράνες, αλλά είναι λιγότερο αποτελεσματικό σε λιγότερο πορώδη μαλλιά  (που απωθούν το νερό με φυσικό τρόπο) γιατί μπορεί να πιάσει το χώρο που αλλιώς θα γέμιζε με την απαραίτητη υγρασία. Η απάντηση λοιπόν στο αν « το έλαιο καρύδας είναι καλό για τα μαλλιά σας; » είναι ... εξαρτάται. 

Διαφορετικοί τρόποι χρήσης του ελαίου καρύδας για τα μαλλιά

Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι για να χρησιμοποιήσετε το έλαιο καρύδας για τα μαλλιά και δεν χρειάζεται να είναι με προσθήκη του ελαίου απευθείας πάνω στις τούφες σας(το οποίο μπορεί να είναι πολύ βαρύ για κάποιους τύπους μαλλιών). 

Σαμπουάν με έλαιο καρύδας: Ένα σαμπουάν με έλαιο καρύδας όπως το Nutrifier από την  Serie Expert είναι ένας τέλειος τρόπος να θρέψετε τα μαλλιά σας από την αρχή. 

Μαλλακτική κρέμα με έλαιο καρύδας: Πολλοί άνθρωποι απολαμβάνουν τα οφέλη από τη μαλλακτική κρέμα με έλαιο καρύδας, επικεντρώνοντας στις συμβουλές και στα φθαρμένα μαλλιά. Ξεβγάλτε με άφθονο νερό. 

Περιποίηση μαλλιών με έλαιο καρύδας: Yποφέρετε από απαίσιους κόμπους ; Δοκιμάστε την Daily Detangling Cream από την Source Essentielle. Φτιαγμένη από 99% φυσικά αυθεντικά προϊόντα, περιέχει έλαια καρύδας, ηλιόσπορου και argan σχεδιάστηκε για να κάνει τα μαλλιά πιο απαλά και να επανορθώσει τα μπερδεμένα και φθαρμένα μαλλιά.  

Αγνό έλαιο καρύδας: Το αγνό, παρθένο έλαιο καρύδας μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί μόνο του σαν εβδομαδιαία περιποίηση μαλλιών με  έλαιο καρύδας. Βάλτε μόνο μερικές σταγόνες στα δάχτυλά σας, έπειτα απλώστε σε νωπά μαλλιά, επικεντρώνοντας στις άκρες. Στεγνώστε και δώστε στύλ κανονικά. 

Μάσκα μαλλιών με έλαιο καρύδας: Με μία μάσκα μαλλιών με έλαιο καρύδας, εξαρτάται τόσο  από το πόσο ξηρά και πυκνά είναι τα μάλλιά σας όσο και από τη διάρκεια της θεραπείας. Κατά μέσο όρο, θα μπορούσατε να αφήσετε τη μάσκα με το λάδι καρύδας ανάμεσα σε 5-20 λεπτά. Οι περισσότεροι άνθρωποι νομίζουν ότι μία ή δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές. Παρόλα αυτά αυτοί που έχουν πολύ ξηρά  ή κατεστρεμμένα μαλλιά μπορούν να επωφεληθούν απλώνοντας τη μάσκα μαλλιών με έλαιο καρύδας κάθε δεύτερη μέρα. 

Σε ποιά προϊόντα μαλλιών μπορώ να βρω το έλαιο καρύδας ;

Η συλλογή Source Essentielle περιέχει μερικά από τα καλύτερα έλαια για μαλλιά, συμπεριλαμβανομένου του ελαίου καρύδας. Το Radiance Oil (χρειάζεται ξέβγαλμα) έχει δημιουργηθεί για να παρέχει θρέψη σε βαμμένα μαλλιά, ενώ το Nourishing Oil (χωρίς ξέβγαλμα) έχει σχεδιαστεί για ξηρά μαλλιά. Kαι τα δύο περιέχουν αναμέσα σε 80-100% φυσικά εξαγώμενα συσταστικά, που σημαίνει ότι γνωρίζετε ακριβώς τι βάζετε στα μαλλιά σας.  

Επίσης από τη συλλογή θεραπείας μαλλιών Source Essentielle, η Nourishing Balm είναι ακόμα μία τέλεια επιλογή: είναι μία μάσκα μαλλιών με λάδι καρύδας για ξηρά ή ταλαιπωρημένα μαλλιά που περιέχει φυσικά έλαια συμπεριλαμβανομένων της καρύδας και το σουσαμιού. 

 Όπως το έλαιο καρύδας, υπάρχουν άλλα έλαια που χρησιμοποιούνται για την περιποίηση των μαλλιών ;

Αν θέλετε να δημιουργήσετε ένα έλαιο μαλλιών μόνοι σας, ή να ρίξετε μια ματιά στις συσκευασίες για τα καλύτερα συσταστικά ελαίων για μαλλιά, εξαρτάται από τον τύπο και τις ανάγκες των μαλλιών σας.  Να θυμάστε ότι θα χρειαστείτε ένα βοηθητικό λάδι που θα παρέχει τη βάση για το λάδι σας αν σχεδιάζετε να το φτιάξετε μόνοι σας. Μερικά από τα καλύτερα έλαια για τα μαλλιά περιέχουν έλαιο καρύδας (για μάκρος των μαλλιών), σουσαμιού (για δύναμη), γιασεμιού (για λάμψη), λεβάντας (για το τριχωτό της κεφαλής), ηλιόσπορου (ενάντια στο σπάσιμο της τρίχας) και σόγιας (για υγρασία). 

Το έλαιο καρύδας είναι λοιπόν, καλό για τα μαλλιά σας ; Δοκιμάστε το και ανακαλύψτε το! 

Image credit: Getty Images - rodrigobark


rodrigobark
rodrigobark
rodrigobark