Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Ξηρά μαλλιά: συμβουλές για περιποίηση και θρέψη

Slection Concerns Image

Είναι η στιγμή να  πάρετε στα χέρια σας την περιποίησητων ξηρών μαλλιών 

Πώς μπορώ να θρέψω τα μαλλιά μου; Tί είναι καλό για τα ξηρά μαλλιά; Το πώς να βοηθήσετε τα ξηρά μαλλιά είναι μία από τις πιο κοινές ερωτήσεις για τα μαλλιά. Εδώ θα βρείτε τις συμβουλές μας για την καλύτερη περιποίηση των ξηρών μαλλιών για να κάνετε τις απελπιστικά φριζαρισμένες τούφες σας, εξαίσια  λαμπερές. Επιπλέον, θα βρείτε τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης για ξηρά μαλλιά για να τα χρησιμοποιήσετε στην καθημερινή περιποίηση των μαλλιών σας.  

Ποιές είναι οι αιτίες των ξηρών μαλλιών ;

Τα ξηρά  μαλλιά μπορεί να είναι αποτέλεσμα πολλών παραγόντων. Οι γενετικοί παράγοντες μπορεί να είναι η κύρια αιτία, αλλά επίσης ο καιρός ή το περιβάλλον μπορούν επίσης να παίξουν ρόλο και η περιποίηση και το styling των μαλλιών μπορεί να είναι μέρος αυτών. Το να καταλάβουμε ποιά είναι η αιτία μπορεί να μας βοηθήσει να βρούμε την καλύτερη θεραπεία για ξηρά μαλλιά. 

Ο άνεμος, η υγρασία και ο ήλιος μπορούν να συμβάλλουν με διαφορετικό τρόπο στην ξήρανση των μαλλιών σας. Ο άνεμος μπορεί να προκαλέσει κόμπους όπoυ οι τρίχες των μαλλιών τρίβονται η μία πάνω στην άλλη και σπάνε. 

Τα υγρά περιβάλλοντα μπορούν να απορροφήσουν την υγρασία από τα μαλλιά σας, ειδικά αν βγαίνετε έξω με υγρά ή νωπά μαλλιά.  

H ακτινοβολία του ήλιου έχει επίσης μεγάλες δυνατότητες ξήρανσης και ας μη μιλήσουμε για τις αρνητικές της επιπτώσεις στα βαμμένα μαλλιά. Όσο για τη μόλυνση, μπορεί να προκαλέσει συσσώρευση στις τρίχες και στους θύλακες, διαταρράσοντας τη φυσική έκκριση υγιών ελαίων στο τριχωτό της κεφαλής και κατά μήκος της τρίχας. 

Η μη χρήση μαλλακτικού μπορεί να οδηγήσει στην αφυδάτωση των μαλλιών σας, γιατί δεν εκχειλίζεται στις τρίχες η τόσο απαιτούμενη υγρασία. Το απότομα στέγνωμα των μαλλιών σας με την πετσέτα μπορεί επίσης να κάνει  ζημιά στις άκρες, όπως και το υπερβολικό styling μέσω του ακραίου βουρτσίσματος και τραβήγματος. 

Ποιά είναι τα συμπτώματα των ξηρών μαλλιών ;

Για την καλύτερη περιποίηση των ξηρών μαλλιών απαιτείται η σωστή ανάλυση της κατάστασης των μαλλιών σας. Τα ξηρά μαλλιά δείχνουν θαμπά και άτονα. Αυτό συμβαίνει γιατί οι άκρες δεν πέφτουν ομαλά κατά μήκος του τριχωτού της κεφαλής, έτσι η λάμψη δεν αντανακλάται oμοιόμορφα στην επιφάνεια. Είναι επίσης σκληρά στο άγγιγμα για τον ίδιο λόγο. Τέλος, το σπάσιμο και το ατίθασο που προκαλούνται από την ξήρανση μπορούν να δώσουν στα μαλλλιά σας φριζαρισμένη όψη, κάνοντας δύσκολο το ίσιωμα. 

Εαν δεν είστε 100% σίγουροι ότι τα μαλλιά σας είναι όντως ξηρά, υπάρχει ένας εύκολος τρόπος για να το μάθετε. Όταν τα μαλλιά σας είναι υγρά, πάρτε απλά μία τρίχα και τραβήξτε τη ταυτόχρονα από τις δύο άκρες. Aν η τρίχα σπάσει εύκολα, τότε τα μαλλιά σας εχουν έλλειψη υγρασίας. 

Θεραπεία ξηρών μαλλιών: από που να ξεκινήσετε με την περιποίηση των αφυδατωμένων μαλλιών 

FormeΟ καλύτερος τρόπος για να αξιολογήσετε τη σωστή εξατομικευμένη περιποίηση για αφυδατωμένα μαλλιά είναι να επισκεφτείτε το κομμωτήριο. Ζητείστε συμβουλή σχετικά με τον τύπο θεραπείας ξηρών μαλλιών που πρέπει να χρησιμοιποιήσετε, τόσο στο κομμωτήριο όσο και στο σπίτι. Η περιποίηση στο σπίτι περιλαμβάνει συχνές μάσκες όπως την Nutrifier Masque, ή την  Nutrifier DD Balm leave-σε hairspray. 

Η περιποίηση των ξηρών μαλλιών στο σπίτι ίσως ακούγεται σαν μία εύκολη επιλογή, αλλά θα χρειαστεί να ξεκινήσετε με επαγγελματική βοήθεια από τους ειδικούς των κομμωτηριών σας για να δείτε και να νιώσετε πραγματικά τη διαφορά στα ξηρά μαλλιά σας. Θα μπορούν να αναγνωρίσουν το επίπεδο της ξήρανσης των μαλλιών σας και να σας προτείνουν την κατάλληλη περιποίηση. Διαβάστε σχετικά με τις λύσεις περιποίησης ξηρών μαλλιών στο σπίτι και στο κομμωτήριο.  

Τί να κάνετε με τα ξηρά μαλλιά : τα καλύτερα προϊόντα περιποίησης για ξηρά μαλλιά

Αναρωτιέστε πώς να περιποιηθείτε τα ξηρά μαλλιά, πώς να αναδομήσετε τα αφυδατωμένα μαλλιά ή τι είναι καλό για τα αφυδατωμένα μαλλιά. Oρίστε οι συμβουλές μας για να βρείτε την καλύτερη περιποίηση για τα αφυδατωμένα μαλλιά.  

Ψάξτε για προϊόντα φροντίδας μαλλιών που εκχειλίζουν θρεπτικά στοιχεία σε κάθε ίνα της τρίχας. Το  argan oil, για παράδειγμα, είναι ιδανικό για την περιποίηση των αφυδατωμένων μαλλιών και για την αναζωογόνηση της ξηρής τρίχας. Χρησιμοποιείται  στα καλύτερα προϊόντα για ξηρά μαλλιά, όπως το  Absolut Repair από τη Serie Expert. Το έλαιο καρύδας  είναι επίσης ένα διάσημο φυσικό συστατικό για τη θεραπεία των ξηρών μάλλιων, όπως και άλλα βασικά έλαια όπως το έλαιο αβοκάντο και το cranberry oil. Ανάμεσα στα καλύτερα προϊόντα για περιποίηση ξηρών μαλλιών στο σπίτι, το Mythic Oil range  περιέχει τους πιο δραστικούς συνδιασμούς ελαίων για περιποίηση ενυδάτωσης μαλλιών, χωρίς να βαραίνει τα μαλλιά προς τα κάτω. 

Τί να κάνετε για τα ξηρά μαλλιά ; Πώς να αναδομήσετε τα ξηρά μαλλιά με περιποιήσεις θρέψης μαλλιών

Όσο αφορά στην καλύτερη θεραπεία για ξηρά μαλλιά, ένα τέλειο προϊόν που θα πρέπει να ζητήσετε στο κομμωτήριο είναι η λύση για ξηρά μαλλιά Nutrifier. Σχεδιασμένη για άκρως ξηρά μαλλιά, η Absolute Repair Lipidium βασίζεται σε μία καινοτόμο και ισχυρή τεχνολογία που ονομάζεται “Lipidium Complex”και στοχεύει σε κάθε ζώνη τις τρίχας ανάλογα με το επίπεδο της ζημιάς.  Εμπνευσμένη από δερματική θεραπεία, η Absolut Repair  είναι μία πρωροποριακή ενυδατική περιποίηση μαλλιών που αναδομεί αμέσως 100% τη ζημιά των μαλλιών με περιποιήσεις 20-λεπτών. 

Image credits: Getty Images - Image Source - Zero Creatives