Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Αδύναμα μαλλιά: Τι έχουν να σου προτείνουν οι ειδικοί

Τα αδύναμα μαλλιά είναι συνήθως λεπτά, εμφανίζουν εύκολα ψαλίδα, μεγαλώνουν δύσκολα, ενώ κάθε προσπάθεια να τους δώσεις όγκο ή σχήμα καταλήγει σε επίπονη αποτυχία. Δεν είναι εύκολο να ζεις με αδύναμα μαλλιά, αλλά οι ειδικοί είναι εδώ για να κάνουν τη συμβίωση λίγο ευκολότερη.  

Η κατάλληλη βούρτσα 

Όταν μιλάμε για φροντίδα μαλλιών, δεν πρέπει να αμελούμε τη σημασία της κατάλληλης βούρτσας για τον τύπο τους. Ο γενικός κανόνας λέει πως όσο πιο σγουρά είναι τα μαλλιά τόσο πρέπει να αραιώνουν τα δόντια της βούρτσας. Επίσης, όσο πιο φυσικό το υλικό της τόσο καλύτερα για τα μαλλιά σου. Kαι φυσικά μην ξεχνάς να τη διατηρείς καθαρή. Προσοχή και στο χτένισμα των βρεγμένων μαλλιών. Τα υγρά μαλλιά μετά το μπάνιο έχουν ανοιχτά λέπια και έτσι απαιτούν τη βοήθεια μιας βούρτσας με αραιά δόντια και ένα καλό προϊόν για ξέμπλεγμα, όπως το σπρέι Mythic Oil.  

Θεραπεία 

Όπως θα σε συμβουλέψουν και στο κομμωτήριο, θα πρέπει να επιλέξεις μια θεραπεία που στοχεύει στη θρέψη και στην πυκνότητα των μαλλιών σου. Θα σου προτείνουν προϊόντα, όπως η μάσκα ενδυνάμωσης Powermix Inforcer Polypeptide. Αν τα μαλλιά σου είναι αδύναμα από τη φύση τους, το καλύτερο που έχεις να κάνεις είναι να συνδυάσεις τη θεραπεία στα μαλλιά με τη σωστή διατροφή. 

Νέο λουκ 

Αν νιώθεις τα μαλλιά σου αδύναμα και βαριά, η επίσκεψη για κόψιμο επιβάλλεται. Τα βαριά, αδυνατισμένα μαλλιά υποφέρουν στις ρίζες και κινδυνεύουν μέχρι και με τριχόπτωση. Ζήτησε από τον κομμωτή ή την κομμώτριά σου ένα κούρεμα που θα σε ανανεώσει λαμβάνοντας υπόψη τη φυσική υφή των μαλλιών σου. Για παράδειγμα, αν έχεις μαλλιά κατσαρά με λεπτές μπούκλες, ένα κούρεμα που απαιτεί πολύ πιστολάκι ενδέχεται να τα ταλαιπωρήσει. Κράτησε κατά νου πως το styling στα λεπτά μαλλιά δεν κρατάει πολύ και όσο περισσότερη θερμότητα απαιτείται τόσο μεγαλύτερη θα είναι η φθορά.