Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Τα επίπεδα και οι Τόνοι Χρωμάτων των Μαλλιών

Getty images concern

Τί σημαίνουν οι αριθμοί των επιπέδων της βαφής μαλλιών ; Γνωρίζοντας λίγα πράγματα σχετικά με το πως λειτουργούν οι αριθμοί στο χρώμα θα σας βοηθήσει να καταλάβετε καλύτερα τις επιλογές που σας παρουσιάζονται στο επαγγελματικό κομμωτήριό σας. 

Ποιά είναι τα επίπεδα των χρωμάτων και πώς μπορώ να βρω τον τόνο του χρώματός μου;

Όλα ξεκινάνε με το γράφημα επιπέδου χρώματος μαλλιών. Εδώ σας παρουσιάζουμε το πως να αποκρυπτογραφήσετε τους αριθμούς στο γράφημα χρώματος:

Το πρώτο νούμερο είναι το βασικό χρώμα και υποδεικνύει πόσο ανοιχτό ή πόσο σκούρο είναι το χρώμα. Το επίπεδο 1 του χρώματος μαλλιών είναι το μαύρο, το επίπεδο 2 είναι το δεύτερο πιο σκούρο μαύρο, το 3 είναι καστανό/μελαχροινό, το επίπεδο 4 είναι το σκούρο καστανό, το επίπεδο 5 είναι ανοιχτό καστανό, το επίπεδο 6 είναι σκούρο ξανθό, το επίπεδο 7 είναι σκούρο ξανθό, το επίπεδο 8 είναι μεσαίο ξανθό, το 9 είναι ανοιχτό ξανθό και το 10 είναι λευκό/πλατινένιο.

Πως τα επίπεδα και οι τόνοι χρώματος μαλλιών χρησιμοποιούνται μαζί

Αφού έχετε επιλέξει τη βάση του χρώματός σας, ο επαγγελματίας κομμωτής σας θα κοιτάξει το δεύτερο επίπεδο χρώματος μαλλιών με τον αριθμό να είναι μετά την τελεία. Αυτό αναφέρεται στον τόνο των μαλλιών. Κοιτάξτε παρά κάτω για τον καθορισμό του τόνου των μαλλιών .1 είναι Μπλέ, .2 είναι Μώβ, .3 είναι Χρυσό, .4 είναι Χάλκινο, .5 είναι Ακαζού, .6 είναι Κόκκινο, .7 είναι Ματ, .8 είναι Μόκα.

Αν το χρώμα των μαλλιών σας είναι επίπεδο 5 με τόνο .1, έχετε μία ψυχρά ανοιχτόχρωμα καστανά μαλλιά, ενώ με ένα επίπεδο χρώματος μαλλιών 8 με έναν τόνο.6, τα μαλλιά σας έχουν ένα μεσαίο ξανθό με κόκκινους τόνους.

Αυτό το γράφημα επιπέδου χρώματος των μαλλιών επιτρέπει επίσης στον κολορίστα σας να εξουδετερώσει τη βαφή. Έτσι, για να αποφύγετε μια ξανθιά απόχρωση να γίνει πολύ ζεστή, μπορεί να προσθέσει περισσότερο   .2 - Μώβ ή .1 – Μπλέ για να δράσει ενάντια σε κίτρινους ή πορτοκαλί τόνους.

Τί είναι το "χρώμα των μαλλιών" σύμφωνα με τους κομμωτές;

Ενώ εμείς βλέπουμε ένα απλό στυλ μαλλιών, οι επαγγελματίες κολορίστες κομμωτές βλέπουν πολύ περισσότερα ! Είναι ικανοί να  μεταφράσουν μία πληθώρα αποχρώσεων και τόνων σε μία συνταγή επιπέδων χρώματος μαλλιών. Όπως οι αριθμοί στο χρώμα, έτσι και η ορολογία που χρησιμοποιείται για να περιγράψει διαφορετικά στοιχεία για το χρώμα των μαλλιών μπορεί να μπερδεύει. Έτσι, ορίστε ένα μικρό λεξικό για να σας βοηθήσει να καταλάβετε την επαγγελεματική ορολογία του χρώματος των μαλλιών  δίπλα στα επίπεδα του χρώματος :

Χρώμα βάσης: Το χρώμα απλώνεται πάνω(ή απλά μόνο στις ρίζες) πριν ο κομμωτής γίνει δημιουργικός και βάλλει άλλα χρώματα από πάνω. Δημιουργίες με 2 χρώματα μαλλιών, ή ακόμα και με 4 δίνουν μεγαλύτερη διάσταση στην τελειωμένη εμφάνιση.
Κάλυψη: Αυτό αναφέρεται στο πόσο καλά το χρώμα των μαλλιών καλύπτει τα γκρίζα ή τα λευκά μαλλιά.

Lowlights/highlights: Τα lowlights είναι πιο σκούρα χρώματα από τον τόνο της βάσης και χρησιμοποιούνται για να δημιουργήσουν βάθος, ενώ τα highlights είναι πιο ανοιχτόχρωμα από τον τόνο της βάσης και δίνουν λάμψη στα μαλλιά. 


Τόνος: Οι κολορίστες διαιρούν τους τόνους σε ζεστούς και ψυχρούς. Οι ζεστοί τόνοι έχουν μία κόκκινη ή πορτοκαλί απόχρωση, ενώ οι ψυχροί τόνοι έχουν μπλε, μωβ ή πράσινη χροιά. Άρα το  brunette χρώμα μαλλιών, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ψυχρό(σταχτί καστανό ) ή ζεστό (ακαζού).

Πως να βρείτε το επίπεδο του χρώματος των μαλλιών σας

Είναι σημαντικό να μιλάμε με όρους επιπέδου του χρώματος των μαλλιών, γιατί τα ονόματα των χρωμάτων από μόνα τους μπορεί να είναι υποκειμενικά και μπορεί να διαφέρουν ανάμεσα στις μάρκες. Το γράφημα επιπέδου βαφής μαλλιών, παρ’όλα αυτά, είναι παγκόσμιο.

Για να ανακαλύψετε το επίπεδο του χρώματος των μαλλιών σας, μπορείτε να αναφερθείτε σε ένα γράφημα επιπέδου των αποχρώσεων ή για να είστε εντελώς σίγουρη επισκευτείτε ένα επαγγελματία για βαφές μαλλιών κομμωτή. Η εξειδίκευσή τους θα σας διαβεβαιώσει ότι έχετε διαγνωστεί με το σωστό επίπεδο και στο εξής μπορείτε να διαλέξετε το τέλειο χρώμα μαλλιών. Το να γνωρίζετε τους τόνους σας, θα σας βοηθήσει να μάθετε ποιά χρώματα σας ταιριάζουν καλύτερα!

Image credits: Getty Images - Prostock-Studio


Prostock-Studio

Βρείτε τοΚομμωτήριό σας