Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Ρεφλέ για να φύγει η κιτρινίλα: Πώς θα κερδίσεις τη μάχη.

Hair Trend Image

Αν είσαι ξανθιά, γνωρίζεις καλά πως το ρεφλέ αποτελεί τον βασικότερο σύμμαχό σου στη διόρθωση του χρώματος. Δες πώς το όνειρο των σαντρέ, σαμπανιζέ και ασημί αποχρώσεων δεν θα μετατραπεί ποτέ σε εφιάλτη με την αγαπημένη τεχνική για ψυχρά ξανθά.

Το αποτελεσματικό ρεφλέ

Ο όρος ρεφλέ αναφέρεται στην εφαρμογή χρώματος με το μικρότερο δυνατό βαθμό οξυζενέ αμέσως μετά τη βαφή. Βασικός του στόχος είναι να εξουδετερώσει τους κίτρινους και πορτοκαλί τόνους και γι' αυτό συναντάται στις αντίθετες χρωματικά αποχρώσεις των ξανθών βιολέ, μπλε και ασημί. Για να προλάβει τις διχρωμίες και την ανομοιομορφία, το ρεφλέ πρέπει να εφαρμόζεται αμέσως μετά το ντεκαπάζ, όπως και ανάμεσα στις βαφές, λίγες εβδομάδες αφότου εντοπίσεις αλλοίωση του χρώματος και δεις τους κίτρινους τόνους να κάνουν δειλά την εμφάνισή τους. Έτσι, κερδίζεις χρόνο ανάμεσα στις εφαρμογές και αναπληρώνεις και την απώλεια του ίδιου του ρεφλέ από το λούσιμο και το styling. Επίσης, η ζημιά για την τρίχα ελαχιστοποιείται όταν επιλέγεις να συντηρείς το ξανθό σου με το κατεξοχήν πιο απαλό για τα μαλλιά ρεφλέ, από το να αφήνεις όλη τη δουλειά στις εφαρμογές ντεκαπάζ. Περιττό να αναφέρουμε πως βελτιώνει και την εικόνα των μαλλιών σου άμεσα.

Γιατί κιτρινίζουν τα μαλλιά

Οι λόγοι δυστυχώς είναι αρκετοί. Ο πρώτος και κυριότερος είναι η φυσική απόχρωση των μαλλιών σου μέσα στην οποία μπορεί να κρύβονται τόνοι του κόκκινου. Αυτό συμβαίνει κυρίως στα σκούρα μαλλιά με μεγάλα ποσοστά φυσικών κόκκινων χρωστικών, οι οποίες αποκαλύπτονται κατά τη διάρκεια του ξανοίγματος. Σκέψου το σαν μια διαδικασία κατά την οποία τα μαλλιά προσπαθούν να αφήσουν σταδιακά πίσω το φυσικό τους χρώμα, από το σκούρο καστανό, στο πορτοκαλί, στο κίτρινο, μέχρι να φτάσουν στο ξανθό. Σε αυτή τη διαδικασία αλλαγής και φθοράς το φυσικό χρώμα βρίσκει χώρο και επανέρχεται. Οπότε μην το σκέφτεσαι περισσότερο. Το ρεφλέ αποτελεί τον απόλυτο σύντροφο του ξανθού αλλά και των υγιών μαλλιών.

Image Credits: Getty Images, iStock / Getty Images Plus - Ta-nya

Content created by Webedia