Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Πως το κατάλληλο χρώμα μαλλιών θα απογειώσει το στυλ σου

hair brunette image

Το χρώμα των μαλλιών είναι μεγάλη υπόθεση. Είτε έχεις κατασταλάξει στο χρώμα και την απόχρωση που σου ταιριάζει, είτε σε ενθουσιάζουν οι εναλλαγές χρώματος, πάντα υπάρχουν περιθώρια για μικρές συμβουλές που θα στρέψουν όλα τα βλέμματα επάνω σου.

Σπάσε την Ομοιομορφία

Εάν δεν σου αρέσουν οι μεγάλες αλλαγές, διάλεξε μία φυσική απόχρωση, κοντά στο δικό σου τόνο. Όμως προσοχή! Τα φυσικά μαλλιά δεν έχουν έναν μόνο χρωματικό τόνο. Οι άκρες τους είναι συνήθως πιο ανοιχτές σε σχέση με τη ρίζα, ενώ υπάρχει διαφορά και στο χρώμα μεταξύ της εξωτερικής και της εσωτερικής πλευράς των μαλλιών. Η επιτυχία νέων και παλιών μεθόδων (όμπρε, ανταύγειες) βασίζεται σε αυτό το χαρακτηριστικό του φυσικού χρώματος, οπότε σκέψου το πριν επιλέξεις μία μόνο απόχρωση.

 

 

Σκέψου τι ταιριάζει και με το κούρεμά σου

Για πολλούς ο κανόνας προτάσσει ότι στα κοντά και δυναμικά χτενίσματα ταιριάζει περισσότερο ένα ομοιόμορφο χρώμα, ενώ το layering και τα τολμηρά κουρέματα τονίζονται με ανταύγειες και φωτεινά σημεία. Η λύση είναι να επιλέγεις πάντα με γνώμονα το προσωπικό σου look και τα χρώματα που σου ταιριάζουν. Όμως μην ξεχνάς και την πρακτική πλευρά των επιλογών σου. Πρέπει να αναρωτηθείς, για παράδειγμα, εάν ένας συνδυασμός ριζικής αλλαγής χρώματος και κουρέματος, που απαιτεί χτένισμα και styling, θα ταλαιπωρήσει πολύ τα μαλλιά σου.

Άφησε το στυλ σου να παίξει τον πρώτο ρόλο

Μπορείς να πειραματιστείς με το χρώμα και ειδικός για να σε συμβουλεύσει είναι ο κομμωτής ή η κομμώτρια σου. Βρες τι σου ταιριάζει, συμβουλέψου τις προτάσεις για κάθε χρωματότυπο αλλά μην εγκλωβίζεσαι σε κλισέ που ορίζουν τι ταιριάζει στη κάθε γυναίκα. Μην ξεχνάς πως είσαι μοναδική και οι επαγγελματίες είναι στη διάθεσή σου για να ανακαλύψετε μαζί ποιο ακριβώς χρώμα ή συνδυασμός χρωμάτων σου ταιριάζει. Ακολούθησε τη μόδα με μέτρο, χωρίς να συμβιβάζεις το προσωπικό σου στυλ. Μόνο έτσι, με κάθε ανανέωση χρώματος, θα βλέπεις τη διάθεσή σου στα ύψη και τα βλέμματα όλων σε σένα.

Image credits: Pixelformula, Chloe Summer 2017

Content created by Webedia