Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Ξανθό vs. brunette: η απόλυτη μάχη για το χρώμα των μαλλιών

Getty images concerns

Δύο από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στο χρώμα των μαλλιών είναι το ξανθό και η πιο σκούρα του εκδοχή του  το καστανό (ή brunette). Ποιά από τα δύο θα έπρεπε να δοκιμάσετε ; Σας εξηγούμε πως να μάθετε αν ένα χρώμα των μαλλιών ταιριάζει στον τόνο του δέρματός σας, και πως να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα χρώματος μαλλιών που θα αγαπήσετε!

Ξανθό vs. brunette χρώμα μαλλιών: Ποιά είναι η τέλεια απόχρωση για εσάς;

Για να ξέρετε αν μία απόχρωση θα δείχνει καλή ή όχι πάνω σας, έχει να κάνει με τους χαμηλούς τόνους στο δέρμα σας, και όχι με το χρώμα. Κάποιες από εμάς έχουμε δέρμα με ζεστούς χαμηλούς τόνους, κάποιες έχουμε ψυχρούς τόνους. Και κάποιες από εμάς βρίσκονται στη μέση. Λοιπόν, θα το γυρίσετε στο brunette ή θα γίνεται ξανθιά ;

Eίστε έτοιμη να επιλέξετε ανάμεσα στο ξανθό και στο καστανό χρώμα μαλλιών;

Ποιά είναι η διαφοροποίηση μεταξύ  ξανθού vs. brunette χρώματος μαλλιών; Δεν εννοούμε πιο χρώμα προτιμάτε, αλλά την πραγματική επιστημονική διαφορά ανάμεσα στα δύο. Η απάντηση: τα πιο σκούρα μαλλιά (καστανά και μαύρα) περιέχουν περισσότερη χρωστική ουσία, τη μελανίνη. Επειδή περιέχουν λιγότερη μελανίνη, οι φυσικές ξανθές έχουν πιο αδύμαμα μαλλιά από τις φυσικές brunettes, αλλά έχουν συχνά περισσότερο μελανίνη ανά τ.εκ. του τριχωτού της κεφαλής.

Αυτό εξηγεί γιατί το να πάμε από το ξανθό στο καστανό είναι σχετικά εύκολο, ενώ το να πάμε από το brunette στο ξανθό είναι πιο δύσκολο για τα πιο σκούρα χρώματα, καθώς η μελανίνη πρέπει να απομακρυνθεί το περισσότερο δυνατό πριν το νέο χρώμα εφαρμοστεί πάνω στα μαλλιά.

Πώς να μάθετε ποιό ξανθό ή brunette χρώμα μαλλιών σας ταιριάζει καλύτερα

Εδώ πως μπορείτε να μάθετε ποιούς χαμηλούς τόνους έχετε και ποιό χρώμα μαλλιών (ξανθό vs. brunette) θα σας ταιριάζει.

Έχετε ζεστούς τόνους αν: σας ταιριάζει το χρυσό περισσότερο από το ασημί, οι φλέβες σας φαίνονται πράσινες και φαίνεστε ωραία με το πορτοκαλί, το κίτρινο και το πράσινο της ελιάς.

Οι ζεστοί τόνοι ταιριάζουν με: μελί καστανό, χρυσό ξανθό, ξανθό, καστανό και βαθύ καστανοκόκκινο (οποιοδήποτε βγάζει λίγο ζεστασιά σ’αυτό.)

Έχετε ψυχρούς τόνους αν: σας ταιριάζει περισσότερο το ασημί, οι φλέβες σας έχουν ένα γαλαζωπό απαλό χρώμα, και σας ταιριάζουν πολύ το μπλε, το μωβ και άλλοι ψυχρότεροι τόνοι.

Οι ψυχροί τόνοι ταιριάζουν με: σταχτί ξανθό, σταχτί ξανθό, πυρόξανθα και πλατινένια μαλλιά  (αποφύγετε αποχρώσεις με κίτρινους και πορτοκαλί τόνους).

Αν αναγνωρίζετε τον εαυτό σας τόσο σε ζεστές όσο και σε ψυχρές κατηγορίες, αυτό πιθανό να σημαίνει ότι έχετε δέρμα με ουδέτερους ή με συνδιασμό τόνους. Και αυτά είναι καλά νέα: μπορείτε να παίξετε με οποιδήποτε ξανθό και brunette χρώμα μαλλιών, ίσως ακόμα και με κόκκινα, μαύρα, και φωτεινά χρώματα!

Ξανθό και brunette μαζί: το ombre

Δεν είστε ακόμα βέβαιη αν θέλετε ξανθά ή brunette μαλλιά; Yπάρχουν πολλοί παράγοντες που πρέπει να λάβουμε υπόψιν όταν πάμε προς το ξανθό ή στο brunette. Γιατί λοιπόν να μην επιλέξετε μία εμφάνιση δύο σε ένα; Ένα  ombre είναι ένας τρόπος μετάβασης από μία πιο σκούρα απόχρωση σε μία πιο ανοιχτόχρωμη (δημιουργώντας ένα καστανό αποτέλεσμα πάνω στο ξανθό), το οποίο σημαίνει ότι μπορεί να είστε και τα δύο: και ξανθιά και brunette! 

Αποκτήστε το καλύτερο και από τα δύο με ένα μπαλαγιάζ

Aν είστε λάτρης και των δύο χρωμάτων και του ξανθού και τουbrunette, μία διαφορετική εναλλακτική είναι ένα ρωτήσετε τον κολορίστα σας σχετικά με τη χρήση της τεχνικής του μπαλαγιάζ πάνω στα μαλλιά σας. Aυτό σχετίζεται με την εξειδικευμένη εφαρμογή πιο ανοιχτών και και πιο σκούρων αποχρώσεων σε στρατηγικά σημεία κατά μήκος του κεφαλιού: πιο ανοιχτές ξανθές αποχρώσεις εκεί που μπορεί φυσικά να πέσει το φως του ήλιου και πιο σκουρόχρωμες για να δώσετε σώμα και βάθος στα μαλλιά σας. 

Image credits: Getty Images - JGI/Jamie Grill