Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Γκρι Χρώμα Μαλλιών: Πώς να βρείτε το καλύτερο τονωτικό

Getty images concern

Με την πάροδο του χρόνου, τα μαλλιά μας γίνονται σταδιακά γκρι εξαιτίας μιας απώλειας χρωστικής ουσίας που οφείλεται στα γονίδιά μας. Tα κύτταρα που παράγουν τη μελανίνη, σταματούν τελικά τη λειτουργία τους, και όταν αυτό συμβαίνει τα επόμενα μαλλιά που αναπτύσσονται από το φλοιό είναι λευκά ή γκρι.
Aπό τη στιγμή που ο θύλακας της τρίχα θα παράγει μία λευκή τρίχα, δεν θα ξαναπαράγει μαλλιά με χρώμα επειδή δεν έχει πια τα απαραίτητα κύτταρα παραγωγής χρώματος. Λέγεται ότι τα μαλλιά είναι φτιαγμένα από κερατίνη, η οπoία αφήνει φυσικά μία λεπτή κίτρινη απόχρωση σε αυτά.Λόγω της οξείδωσης αυτός o χαμηλός τόνος μπορεί να γίνει πιο εμφανής.

Τα νέα γκρίζα μαλλιά έχουν συχνά μια τραχιά, ξηρή υφή. Αυτό μπορεί να οφείλεται σε μία μείωση της παραγωγής σμήγματος στο τριχωτό της κεφαλής (δηλαδή λιγότερα φυσικά έλαια για να δώσουν υγρασία στον κορμό της τρίχας ) ή στο αποτέλεσμα του τραβήγματος των γκρίζων μαλλιών που παραμορφώνει το σχήμα του θύλακα (προκαλώντας την ανάπτυξη νέων λεπτών μαλλιών). 

Κάποιοι θεωρούν αντ’αυτού ότι τα νέα γκρίζα μαλλιά είναι πιο αδύναμα και πιο εύθραυστα, με λιγότερο φυσικό όγκο. Το τριχωτό της κεφαλής μπορεί επίσης να γίνει ορατό λόγω της αποδυνάμωσης.Τα λεπτά μαλλιά είναι ιδιαίτερα επιρρεπή στο σπάσιμο και στις ανοιγμένες άκρες. Αυτές οι διαφορετικές υφές επηρεάζουν στο πως να επιλέξετε τη σωστή φροντίδα μαλλιών για γκρίζα μαλλιά.

Γιατί να χρησιμοποίησετε ασημένιο toner στα γκρίζα μαλλιά;

Όσο έχει να κάνει με την ανάπτυξη των γκρίζων μαλλιών, δεν έχουμε πολλές επιλογές σχετικά με την απόχρωση που βγαίνει (άσπρα, πιο σκούρα γκρι, ασημένια κτλ.),  αλλά υπάρχουν πολλά  μέτρα που μπορείτε να πάρετε για να εμποδίσετε τις ανεπιθύμητες αποχρώσεις και την αποχρωματισμό που μπορεί να προκύψουν όπως κιτρίνισμα ή θαμπάδα. Η απάντηση : ένα ασημένιο τονωτικό σε μορφή σαμπουάν ή σε υπηρεσία κομμωτηρίου.

Αλλά το ασημένιο τονωτικό δεν είναι βαφή μαλλιών ; Eνώ το σαμπουάν με ασημένιο toner περιέχει χρωστική ουσία, δεν βάφει μόνιμα τα μαλλιά. Το ασημένιο toner μαλλιών είναι μία δημοφιλής επιλογή όσο και να κάνει με την ανάδειξη του γκρί.  Αντίθετα, μία μπλε χρωστική ουσία χρησιμοποιείται για να εξουδερώσει τους κίτρινους χαμηλούς τόνους.  Σταδιακά,ο κομμωτής σας μπορεί να μειώσει τη χρωστική ουσία σε κάθε εφαρμογή, περνώντας σας με ευκολία σε μία ολοκληρωτικά γκρι εμφάνιση χάρη σε ένα ασημένιο τονωτικό για μαλλιά.

Πώς λειτουργεί ένα ασημένιο τονωτικό για μαλλιά ;

Εύστοχα ονομάστηκε το Ασημένιο Shampoo από τη συλλογή  Série Expert Silver, αυτή η ήπια αλλά δραστική φόρμουλα δεν καθαρίζει μόνο τα μαλλιά όπως κάθε σαμπουάν , αλλά εξουδετερώνει επίσης κάθε ανεπιθύμητη θαμπάδαή κιτρινίλα χάρη στους βαθιά μωβ τόνους του.  Αυτό το σαμπουάν/ασημένιο τονωτικό για μαλλιά είναι δραστικό τόσο σε γκρίζα μαλλιά όσο και σε πλατινένιες και άλλες ανοιχτές ξανθιές αποχρώσεις, οι οποίες μπορεί να υποφέρουν από τους ίδιους  ξεθωριασμένους τόνους. Χρησιμοποιήστε το όπως θα χρησιμοποιούσατε ένα απλό σαμπουάν : εφαρμόστε, κάντε μασάζ και ξεβγάλτε, και μετά συνεχήστε με τη μαλλακτική κρέμα Neutralising.

Ένα κοινό θέμα για αυτούς που έχουν φυσικά ή γκρίζα μαλλιά είναι η έλλειψη λάμψης. Για να κάνετε το χρώμα σας από μουντό γκρι να έχει ασημένια αίσθηση, η λύση μπορεί να έρθει χρησιμοποιώντας ένα ασημένιο τονωτικό σαμπουάν. 

Ασημένιο τονωτικό για καστανά μαλλιά ; Γιατί όχι. Θα μπορούσατε να χρησιμοποιήσετε ένα ασημένιο τονωτικό σε καστανά μαλλιά για να απομακρύνετε κάθε κίτρινο τόνο, ή για να ανανεώσετε τους ψυχρούς τόνους (για παράδειγμα σε σταχτιά καστανά μαλλιά ή σε ψυχρές σοκολατί αποχρώσεις). Το τονωτικό για σκούρα ασημένια μαλλιά θα πρέπει να χρησιμοποιείται πάνω σε σκούρες αποχρώσεις, όχι σε ανοιχτές ξανθές.

Ασημένιο τονωτικό μαλλιών: oι καλύτερες συμβουλές

Μπορείτε να κάνετε τα γκρίζα μαλλιά να είναι λαμπερά:

Τα τραχιά γκρίζα μαλλιά δεν αντανακλούν καλά το φως, και μπορεί να φαίνονται θαμπά και να έχουν ξηρή αίσθηση, ενώ τα αδύναμα γκρί μαλλιά μπορεί να φαίνονται επίσης μουντά εξαιτίας της μειωμένης επιφάνειάς τους. Η φροντίδα μαλλιών Nutrifier  για τη συλλογή γκρίζων μαλλιών προσφέρει θρέψη και προστασία στη τρίχα των μαλλιών, κάνοντας τα πιο εύκολα στο βούρτσισμα και εμφανώς πιο λαμπερά. Η χωρίς σιλικόνη βραδυνή μασκά είναι ιδανική για να την απλώσετε για έναν ολονύχτιο καθαρισμό σε μαλλιά που έχετε στεγνώσει με πετσέτα.

Aγαπήστε και λατρέψτε τη γκρίζα χαίτη σας χρησιμοποιώντας την καλύτερη φροντίδα μαλλιών για εκθαμβωτικά ασημένια μαλλιά!

 

 

Image credits: Getty Images - DigitalVision - Andreas Kuehn