Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Γιατί το σοκολατί χρώμα μαλλιών είναι η τέλεια χειμωνιάτικη επιλογή

Τα σοκολατί μαλλιά είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αποχρώσεις της σεζόν. Αλλά γιατί; Ας δούμε τους βασικούς λόγους που τα σοκολατί μαλλιά ξεχωρίζουν φέτος το χειμώνα, πώς μπορείς να ακολουθήσεις αυτή την τάση και τρόπους να τα χτενίσεις. 

Τρεις λόγοι που λατρεύουμε τα σοκολατί μαλλιά 

1. Ζεστασιά. Η μικρή υπόνοια από κόκκινους υποτόνους μέσα στο σοκολατί, βοηθά στο να αναδειχθεί η ζεστασιά της επιδερμίδας σου. Αυτό εξηγεί και γιατί μερικές ψυχρές αποχρώσεις μαλλιών (ή η λάθος για την επιδερμίδα σου) μπορούν να κάνουν το αντίθετο: να πάρουν τη ζεστασιά της επιδερμίδας σου και να σε κάνουν να δείχνεις κουρασμένη και θολή. Αυτό δεν συμβαίνει με τη σοκολάτα!  

2. Λάμψη. Τα φρεσκοβαμμένα σοκολατί μαλλιά είναι ιδανικά για την αντανάκλαση του φωτός. Αυτό κάνει τα μαλλιά να δείχνουν πιο πλούσια και με όγκο – ιδανικό για τα λεπτά μαλλιά, καθώς τα ενισχύει αμέσως. 

3. Πυκνότητα. Το καστανό χρώμα μαλλιών είναι πιο απαλό στα μαλλιά σου σε σχέση με τα ανοιχτά. Οι μόνιμες ανοιχτόχρωμες βαφές απαιτούν να αφαιρέσεις το φυσικό χρώμα από κάτω. Αντίθετα, όταν τα σκουραίνεις, το χρώμα τοποθετείται από πάνω. Κάποιοι μάλιστα αισθάνονται τα μαλλιά τους ακόμα και πιο υγιή και πλούσια, αφού τα βάψουν καστανά. 

Διαφορετικές σοκολατένιες αποχρώσεις για την επιδερμίδα σου 

Δεν υπάρχει μόνο μία απόχρωση του σοκολατί! Ο κομμωτής σου θα δημιουργήσει τον τέλειο συνδυασμό που θα ταιριάξει στα μαλλιά και την επιδερμίδα σου. 

Σοκολατένιο χρώμα μαλλιών με ανταύγειες καραμέλας: Αν πας από το ξανθό στο σοκολατί ή απλά θες μερικές ανοιχτές ανταύγειες για να δώσεις διάσταση στα μαλλιά σου, αυτή θα μπορούσε να είναι η λύση. Η καραμέλα δεν απέχει πολύ από το χρώμα της σοκολάτας, με αποτέλεσμα οι ανταύγειες να μη δείχνουν πολύ σκληρές. 

Χρώμα μαύρης σοκολάτας. Για πολύ πλούσιο χρώμα μαλλιών που θα σε κρατήσει ζεστή το χειμώνα, δοκίμασε μία βαθιά απόχρωση μαύρης σοκολάτας. Για να διατηρήσεις τη λάμψη ανεξάρτητα από τον καιρό, εφάρμοσε μερικές σταγόνες από έναν ορό, μετά το λούσιμο. Λατρεύουμε το Liss Control Plus Serum της Tecni.ART.  

Χρώμα σοκολάτας γάλακτος: Μία πιο ουδέτερη εναλλακτική του σοκολατένιου χρώματος, είναι αυτή της σοκολάτας γάλακτος. Έχει λιγότερες κόκκινες αποχρώσεις, με αποτέλεσμα να ταιριάζει με φυσικούς, ψυχρούς υποτόνους δέρματος. 

5 τρόποι να χτενίσεις τα ζεστά, καστανά μαλλιά το χειμώνα 

Λοιπόν, αποφάσισες να κλείσεις ραντεβού με τον κομμωτή σου και να δώσεις στα μαλλιά σου μία νέα απόχρωση σοκολατένιου καστανού. Αλλά πώς σκοπεύεις να τα χτενίζεις; Ανακάλυψε πέντε από τους πιο αγαπημένους μας τρόπους γι’ αυτήν την πανέμορφη καστανή απόχρωση… 

1) Κυματιστό καρέ: δώσε στο καρέ σου το κάτι παραπάνω με ένα σύγχρονο, ματ τελείωμα, χρησιμοποιώντας την πούδρα Super Dust της Tecni.ART. Απλά ψέκασε στις παλάμες σου και πέρασε τα χέρια σου από τα μήκη για ματ όγκο. 

2) Μεγάλες ελαστικές μπούκλες: αν τα μαλλιά σου δεν είναι φυσικά σγουρά, κανένα πρόβλημα. Η σειρά Hollywood Waves της Tecni.ART έχει πολλές επιλογές για να δημιουργήσεις φυσικές μπούκλες με όγκο.  

3) Pixie με υφή: κοντά μαλλιά; Το σοκολατί χρώμα μαλλιών δίνει σώμα και λάμψη στα κοντά μαλλιά. Σκέψου να δοκιμάσεις μία ψυχρή ή ουδέτερη απόχρωση για ένα πραγματικά σύγχρονο look. 

4) Λεία και ίσια: ανάδειξε τη λάμψη του καστανού σου με μακριά, λεία μαλλιά. Αν χρησιμοποιείς σίδερο μαλλιών, βεβαιώσου πως θα εφαρμόσεις πρώτα προστασία για τη θερμότητα για να αποφύγεις να τα ταλαιπωρήσεις. 

5) Πλεξίδα ψαροκόκκαλο: η πλεξίδα είναι ιδανική για να αναδείξεις τους διάφορους τόνους στα μαλλιά σου – τέλεια για σοκολατί μαλλιά με ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας! 

Τώρα που είδες όλα τα πλεονεκτήματα των σοκολατί μαλλιών, αλλά και τις πολλές επιλογές που έχεις να τα χτενίζεις ανάλογα με το μήκος και τον τύπο τους, έχεις δελεαστεί να δοκιμάσεις να γίνεις μια πανέμορφη καστανή φέτος το χειμώνα;  

Βρείτε τοΚομμωτήριό σας