Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Foilyage: η νέα τεχνική μπαλαγιάζ για να ανοίξετε τα μαλλιά σας

Getty images concern

“Το Foilyage είναι μία τεχνική που χρησιμοποιούμε ήδη ως κομμωτές, αλλά τώρα χρειάζεται να την ζωντανέψουμε  στο κομμωτήριο καθώς οι πελάτες μας τη ζητούν. Aγαπώ αυτή την αδιάκοπτη τεχνική : είναι ωραία για να επαινέσεις τα χαρακτηριστικά των πελατών ενώ αποκτούν ένα φυσικά όμορφο αποτέλεσμα”  - Siobhan Jones – Color Director, Headmasters @headmastersuk

Foilyage μαλλιών, ένας νέος τρόπος για μπαλαγιάζ;

H αναδυόμενη τάση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κάνει το foilyage μαλλιών την τεχνική « για την οποία πρέπει να μιλάμε ». Βλέπουμε αυτά τα  foilyage highlights να γίνονται μία τεχνική που δεν απαιτεί χρόνο και και συναρπάζει τον κόσμο της κομμωτικής. Τι θα ψηφίζατε ανάμεσα σε foilyage vs. balayage?

Τί είναι το foilyage ;

H νέα προσαρμογή του μπαλαγιάζ είναι το foilyage μαλλιών. Αυτή η τεχνική δίνει μία ολοκληρωτική ηλιοκαμένη με φυσική όψη λάμψη, τέλεια για να εισάγετε το ανοιξιάτικο/καλοκαιρινό κλίμα. H επιδεξιότητα αυτής της εμφάνισης δίνει καθορισμό και διαστάσεις στα μαλλιά μέσω του πάνω και του μετωπικού χωρίσματος, ειδικά στο μήκος και στις άκρες. 

Η λαμπερή τελειότητα που δίνει αυτή η τεχνική μειώνει την ανάγκη μιας ριζικής αλλαγής που περιλαμβάνει βαριά δέσμευση. Μία παλέτα χάλκινων και χρυσών αποχρώσεων είναι τέλεια για αυτή την τεχνική για να φωτίσει και να δώσει ζεστασιά σε κάθε χρώμα μαλλιών. Αλλιώς, μπορείτε να επιλέξετε αποχρώσεις με ψυχρούς τόνους για να αναδείξετε την εμφάνισή σας και να έχετε ένα πιο μοντέρνο χρώμα μαλλιών.

Η αυξανόμενη αποδοχή της τάσης βαφής μαλλιών foilyage κατά μήκος της πασαρέλας, στις εμφανίσεις των διασημοτήτων και στα εμπορικά καταστήματα οφείλεται στο ότι δεν χρειάζεται πολύ συντήρηση. Όπως το μπαλαγιάζ, τα foilyage highlights δίνουν μία κομψή εμφάνιση και αίσθηση ευεξίας, μειώνοντας την ανάγκη να πηγαίνετε στο κομμωτήριο κάθε λίγες εβδομάδες. Τί περισσότερο θα θέλατε ;

 

 

Foilyage vs. Μπαλαγιάζ

Το foilyage, όπως το μπαλαγιάζ, βλέπουν τον κομμωτή να χρησιμοποιεί μία καλλιτεχνική τεχνική βαφής με ελεύθερο χέρι.  Το μυστικό της τεχνικής έχει να κάνει με αυτά τα μέρη που βάφτηκαν στο χέρι και  τότε τυλίγονται σε αλουμινόχαρτα για να δημιουργήσουν μια πιο καθορισμένη λάμψη με  foilyage highlights. Αλλά εκεί είναι που το  foilyage και το μπαλαγιάζ δείχνουν τις διαφορές τους. Ένα αναβαθμισμένο μπαλαγιάζ, η τεχνική βαφής μαλλιών foilyage  επιτρέπει στους πιο ανοιχτούς τόνους να υποχωρίσουν σε ένα υπόβαθρο μπαλαγιάζ επιτρέποντας στην τοποθέτηση του χρώματος να φωτίσει τις περιοχές -κλειδιά. Ένα υπέροχο αποτέλεσμα που προσελκύει το φως.

Ποιά είναι τα οφέλη του foilyage μαλλιών;

Αν είστε λάτρης των  highlights ή πειραματίζεστε στον στον κόσμο της βαφής μαλλιών για πρώτη φορά, τότε τα foilyage highlights είναι ιδανικά. Αν και μία παλέτα χάλκινων και χρυσών αποχρώσεων είναι τέλεια για αυτή την τεχνική, αυτό το ηλιοκαμένο με φυσική όψη αποτέλεσμα μπορεί να επιτευχθεί σε ξανθές και brunette πελάτισσες με παρόμοιο τρόπο.

Τα μυστικά του κομμωτηρίου: πως να κάνετε το foilyage  

Αναρωτιέστε πως να κάνετε foilyage στο κομμωτήριο ; Αν θέλετε να μάθετε τι συμβαίνει στα μαλλιά σας, ενώ βρίσκεστε στην καρέκλα για τη βαφή, διαβάστε για το πως γίνεται το foilyage…

Όλα ξεκινούν με το χρώμα που θα βαφτεί στα μαλλιά χρησιμοποιώντας την τεχνική του μπαλαγιάζ. Τότε συγκεκριμένα μέρη, συνήθως αυτά που το φως χτυπάει φυσικά (στο πάνω μέρος και στο μπροστινό) τυλίγονται σε αλουμινόχαρτα (foilyage highlights). Αυτό το αλουμινόχαρτο μεταφέρει τη θερμότητα καλύτερα από ότι αν ήταν έξω, έτσι το προϊόν απορροφάται πιο βαθιά στην τρίχα, ανυψώνοντάς τη. Χρησιμοποιώντας πολύ μικρά κομμάτια αλουμινόχαρτου, και επαγγελματικές τεχνικές τοποθέτησης, η διαφορά ανάμεσα στα χρώματα μπορεί να είναι ανεπαίσθητη. Γι’αυτό δεν μπορείτε να δημιουργήσετε μία  foilyage εμφάνιση χωρίς το σύνολο των επαγγελματικών δεξιοτήτων ενός κομμωτή.

 

 

Image credits: Getty Images -Westend61