Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Είμαι μελαχρινή: Τι χρώμα να βάψω τα μαλλιά μου

Μελαχρινή; Καλώς όρισες σε ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Συνηθισμένη; Σε καμία περίπτωση. Επειδή ξέρουμε καλά πόσο μοναδική είσαι, ρίξε μια ματιά στις ιδέες που θα σε φέρουν ένα βήμα πιο κοντά στην αλλαγή που ταιριάζει μόνο σε σένα.

Σκούρες αποχρώσεις 

Αν θες να μείνεις κοντά στις φυσικές σου αποχρώσεις, κορυφαία σου επιλογή θα αποδειχτούν τα σοκολατί και τα σκούρα καστανά μαλλιά. Επίλεξε το μαύρο μόνο στην περίπτωση που έχεις πολύ σκούρα μάτια ή σκούρα επιδερμίδα με ανοιχτά μάτια, γιατί ενδέχεται να σκληρύνει τα χαρακτηριστικά σου. Εναλλακτικά, βρες σωτηρία στις γλυκές αποχρώσεις του φουντουκί ή του σκούρου μελί. Ο χρυσός κανόνας της αλλαγής το πολύ σε δύο ή τρεις τόνους για φυσικό αποτέλεσμα ισχύει και εδώ. 

Έντονες αποχρώσεις 

Αν ψάχνεις αντιθέτως τρόπο να ξεχωρίσεις με μαλλιά σε έντονες αποχρώσεις, τότε δοκίμασε τα ζωντανά βουργουνδί, τα παθιασμένα κόκκινα, όπως και τη νέα τάση των γκρι στα μαλλιά. Οι έντονες αποχρώσεις θα σου δώσουν λάμψη που δεν μπορείς να βρεις στις συμβατικές, ενώ σου δίνουν επίσης τη δυνατότητα να βρεις μια μοναδική και απόλυτα εξατομικευμένη απόχρωση. Σε συνεργασία με τον κομμωτή σου μπορείς να εφεύρεις μοναδικά χρώματα - σκέψου το μοβ σοκολατί - που θα σε κάνουν να ξεχωρίσεις από το πλήθος.  

Ανοιχτές αποχρώσεις 

Δεν χρειάζεται να σου πούμε πως έχεις έτοιμη μια ιδανική βάση για όμπρε ή balayage, τις απόλυτες τεχνικές για φυσικό look. Το βασικότερο πλεονέκτημά τους είναι η αποφυγή της συνεχούς βαφής και του ντεκαπάζ στη ρίζα. Η ιστορία της μελαχρινής που έχει τραβήξει τα πάνδεινα για να διατηρήσει την ρίζα της ανοιχτή δεν αποτελεί αστικό μύθο. Ωστόσο, οι πολύ ανοιχτές αποχρώσεις στο σύνολο των μαλλιών δεν είναι απαγορευτικές ιδίως όταν τα μαλλιά σου αρχίσουν να γκριζάρουν. Στην τελευταία περίπτωση μάλιστα η διατήρηση μιας πολύ σκούρας απόχρωσης θα σου φανεί κουραστική, μια και οι λευκές τρίχες καλύπτονται δυσκολότερα στα σκούρα μαλλιά. 

Βρείτε τοΚομμωτήριό σας