Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Dip Dye μαλλιών: Ένας πλήρης οδηγός βαφής των άκρων των μαλλιών

concerns images

Dip Dye: η τάση μαλλιών που θα θέλετε να υιοθετήσετε

Όλα σχετικά με το πως να κάνετε “dip dye” μαλλιών και πως ο κομμωτής σας μπορεί να δημιουργήσει τον τέλειο συνδιασμό χρωμάτος είτε βάφετε μόνο τις άκρες είτε πιο ψηλά στο μήκος…

Τί είναι το «dip dye» για τα μαλλιά σας;

Το Dip dye μαλλιών είναι μία κλασσική τεχνική δύο τόνων βαφής που τα μαλλιά είναι σκούρα στις ρίζες με πιο ανοιχτές άκρες. Είναι ένα ξεχωριστό χρώμα και δεν υπάρχει πραγματική μίξη ανάμεσα στα δύο χρώματα. Kανονικά, θα πάτε σε 4 με 5 επίπεδο πιο ανοιχτά για τα μήκη και τις άκρες, για παράδειγμα από ένα καστανό στις ρίζες σε ένα πολύ ανοιχτό στις άκρες. Το όνομα αυτής της τεχνικής προέρχεται από την τελική εμφάνιση: όπου τα μαλλιά φαίνονται κυριολεκτικά σαν να τα έχετε βουτήξει στη βαφή.

Όπως κάθε χρώμα μαλλιών, η διάρκεια του dip dye εξαρτάται από το είδος της φόρμουλας που χρησιμοποιείτε. Μπορεί να επιλέξετε προσωρινά, ημί-μόνιμα ή μόνιμα χρώματα dip dye.

Το Dip dye μαλλιών: πως να βάψετε τις άκρες των μαλλιών σας

Ένα από τα πιο δημοφιλή στυλ μαλλιών είναι να βάψετε μόνο τις άκρες των μαλλιών σας (όχι τα μήκη), και γι’αυτό μας ρωτάνε πολύ συχνά πως βάφονται οι άκρες των μαλλιών. Η απάντηση: πηγαίνετε σε έναν επαγγελματία! Όποτε το ζήτημα είναι να παίξετε με το χρώμα, ειδικά με ξανθές αποχρώσεις όπως είναι συχνά το dip dye μαλλιών, ο κομμωτής σας είναι το καλύτερο άτομο για να δημιουργήσει τη νέα dip dye εμφάνισή σας χάρη στο συνδιασμό της  εμπειρίας και των δεξιοτήτων του. Γνωρίζουν ακριβώς πως να βάψετε τις άκρες των μαλλιών σας για να κάνετε μία ξεχωριστή dip dye δημιουργία.

Πως να βάψετε τις άκρες των μαλλιών σας: αν έχετε σκούρα, brunette ή σκούρα ξανθά μαλλιά, ο κομμωτής σας θα ξεκινήσει βάφοντας τις άκρες των μαλλιών σας με ένα πιο ανοιχτό χρώμα  (ονομάζεται λευκαντικό) για να δώσει μία παλ βάση. Αφού αυτό έχει επιτευχθεί, το δεύτερο στάδιο είναι να βάψει προσεκτικά τις άκρες των μαλλιών σας με το επιθυμητό dip dye χρώμα, λαμβάνοντας υπόψιν και τις απαιτήσεις σας ως πελάτη. 

 

 

Μπορώ να κάνω dip dye σε κοντά μαλλιά;

Τα πιο κοντά μαλλιά στα οποία μπορεί να κάνετ dip dye on είναι ιδανικά είναι τα καρέ. Ο Paul Dennison από το κομμωτήριο Ken Picton λέει “όσο λιγότερα μαλλιά έχετε για να παίξετε, τόσο πιο εμφανές θα είναι το dip dye σας. Είναι πραγματικά σημαντικό το κούρεμα να είναι συμπληρωματικό με το χρώμα, καθώς τα μαλλιά κινούνται μπορείτε να έχετε περισσότερη μετάδοση χρώματος. Θα έλεγα ότι τα dip dyes ταιριάζουν ιδανικά με μακριά φιλαριστά μαλλιά.” 

Ωστόσο αν έχετε ένα πραγματικά κοντό κούρεμα, και σας ενδιαφέρει το πως να βάψετε τις άκρες των κοντών μαλλιών, μιλήστε στον κομμωτή σας για να καταλάβετε πως μπορούν να λειτουργήσουν μαζί η  dip dye βαφή μαλλιών και το κούρεμα ώστε να δημιουργήσετε την επόμενη εμφάνισή σας. 

 

 

Ποιά είναι η διαφορά ανάμεσα στο ombre, στο μπαλαγιάζ και στο dip dye? 

Τα πρώτα dip dyes ήταν αρκετά ακραία, με φανταχτερές άκρες ή κομμάτια χρώματος που έχουν εξελιχθεί τώρα σε πιο απαλές άκρες που ανακατεύονται με τα φυσικά σας μαλλιά. Ενώ το dip dye είναι κάτι περισσότερο από μία εμφανής τεχνική βαφής, ο επαγγελματίας κολορίστας σας μπορεί να βεβαιωθεί ότι δεν φεύγετε από το κομμωτήριο με  σκληρές γραμμές στα σημεία που εφαρμόστηκαν οι πιο ανοιχτόχρωμες άκρες. Αυτή η εξειδίκευση είναι γιατί, όταν ρωτάτε“Πώς μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου ομοιόμορφα”, σας  συνιστούμε να πηγαίνετε πάντα σε έναν επαγγελματία  για να αποφύγετε τις γραμμές οριοθέτησης και την ανομοιόμορφη εφαρμογή  χρώματος με το dip dye των μαλλιών σας.

Το μπαλαγιάζ ή το  ombre είναι κοινώς πιο γνώριμες από το dip dye. Το μπαλαγιάζ περιλαμβάνει εφαρμογή διαφορετικών χρωμάτων με το χέρι πάνω στα μαλλιά για να φωτίσει ολόκληρη την εμφάνιση,  ενώ το ombre είναι μία σταδιακή κλιμάκωση χρώματος προς το κάτω μέρος των μαλλιών. Και οι δύο τεχνικές είναι πολύ περισσότερο διακριτικές και ανεπιτήδευδες συγκριτικά με το dip dye.

Ποιό χρώμα για να κάνετε dip dye τα μαλλιά σας

Για ξανθά μαλλιά με dip dye, μπορείτε ιδανικά να πάτε τέσσερις αποχρώσεις πιο ανοιχτά από το φυσικό σας χρώμα. Για μαύρα μαλλιά με dip dye ή για πελάτες με πιο σκούρο χρώμα μαλλιών, έχετε αρκετή ευελιξία καθώς μπορείτε να παίξετε γύρω από μια ποικιλία διαφορετικών χρωμάτων όπως το ξανθό, το χάλκινο, το κόκκινο και τα πιο ανοιχτά καστανά. Οι κοκκινομάλλες μπορούν ακόμα και να το αποκτήσουν πάνω σε dip dye βάση, με πιο ανοιχτό και πιο λαμπερό κόκκινο στις άκρες και πιο βαθύ κόκκινο στις ρίζες για παράδειγμα.

Ποιά είναι τα καλύτερα προϊόντα για να κάνετε dip dye στα μαλλιά σας;

Μία από τις πιο δημοφιλείς συλλογές μεταξύ των κομμωτών όταν βάφουν τις άκρες των μαλλιών σας (ή τα μήκη, εξαρτάται από το πόσο θέλετε να έχετε “βουτηγμένη” εμφάνιση μαλλιών ) είναι οι λευκαντικές σκόνες Blond Studio. 

Για μία ευχάριστη, προσωρινή dip dye εμφάνιση που μπορείτε να πειραματιστείτε με ξανθές, πολύχρωμες αποχρώσεις, δεν μπορείτε να βρείτε καλύτερη από τη συλλογή ColorfulHair. Διαθέσιμη σε 10 φωτεινές και αναμειγνυόμενες αποχρώσεις, μπορείτε να έχετε το dip dye χρώμα των ονείρων σας!

Image credits: Getty Images - Mint Images RF - Mint Images