Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Burgundy Χρώμα Μαλλιών: πώς να το υποστηρίξεις

fashion trends image

Η τελευταία must-have απόχρωση για σένα που θες να ξεχωρίζεις είναι τα μαλλιά σε χρώμα... burgundy! Μάθε λοιπόν για το πολυσυζητημένο κόκκινο της Βουργουνδίας, αν σου ταιριάζει και πώς θα περιποιηθείς τα burgundy μαλλιά σου. Όλες οι απαντήσεις, εδώ.

Ποια είναι η απόχρωση burgundy;

Το burgundy είναι ένα υβριδικό χρώμα μαλλιών. Τι σημαίνει αυτό; Μια κλασσική burgundy απόχρωση περιέχει εξίσου θερμούς και ψυχρούς τόνους, σε αντίθεση με τις περισσότερες κόκκινες αποχρώσεις , που τείνουν προς τη θερμότερη πλευρά του χρωματικού φάσματος. Αυτό σημαίνει ότι το burgundy ταιριάζει τέλεια σχεδόν σε όλα τα χρώματα επιδερμίδας.

Το χρώμα είναι ένας συνδυασμός μωβ και κόκκινου, μπορεί ωστόσο να περιέχει και κάποιες δόσεις πορτοκαλί. Παραλλαγές του burgundy είναι το claret (με σκουροκόκκινους χρωματισμούς), το red velvet (σε κόκκινους και πορτοκαλί τόνους), το merlot (σε πιο μωβ τόνους) και το grape (σε ακόμα πιο μωβ!). Υπάρχουν επομένως πολλές αποχρώσεις για να διαλέξεις και πολλές παραλλαγές για να τα βάψεις...

 

Πώς να δημιουργήσεις τα burgundy μαλλιά

Η απόχρωση του burgundy σε όλο το μήκος των μαλλιών είναι αδιαμφισβήτητα ένα τολμηρό look. Αν προτιμάς μια πιο διακριτική, φυσική εκδοχή του, έχεις επιλογές:

Burgundy με ανοιχτόχρωμες ανταύγειες ...

Ένα δημοφιλές look για τα burgundy μαλλιά σου είναι να κάνεις θερμές ανταύγειες στο χρώμα της καραμέλας που αναδεικνύουν το χρώμα και αντανακλούν το φως. Οι ανταύγειες θα αντισταθμίσουν τους μωβ τόνους, δίνοντας τη γενική εντύπωση μια καστανής απόχρωσης. Απόφυγε τις ανοιχτές ξανθές ανταύγειες, καθώς ξεχωρίζουν υπερβολικά στο burgundy και κάνουν το χρώμα να φαίνεται ψεύτικο.

... και burgundy με σκουρόχρωμες ανταύγειες!

Μπορείς επίσης να διαλέξεις πιο σκούρες ανταύγειες στις αποχρώσεις του κακάο και του σκούρου καστανού. Θα δώσουν βάθος στα μαλλιά σου, ενώ το burgundy θα τους χαρίσει μια ενδιαφέρουσα μωβ-κόκκινη λάμψη. Θα μπορούσες ακόμα να επιλέξεις ανταύγειες σε μια σκουρότερη απόχρωση του burgundy, για μια εντυπωσιακή χρωματική δημιουργία σε όλα τα μαλλιά.

Burgundy μπαλαγιάζ

Ενώ οι ανταύγειες ξεκινούν από τις ρίζες και δημιουργούνται χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο, στην τεχνική του μπαλαγιάζ ο κομμωτής κυριολεκτικά βάφει με χρώματα απευθείας τα μαλλιά, ξεκινώντας από τις άκρες και δουλεύοντας προς τα πάνω. Με αυτόν τον τρόπο, το αποτέλεσμα έχει πολλές και διαφορετικές αποχρώσεις, παραμένει ωστόσο φυσικό. Φαντάσου διακριτικές πινελιές κόκκινου burgundy σε καστανή βάση ή σκούρο μεστό burgundy πάνω σε πορτοκαλί απόχρωση.

Burgundy σε ξανθά μαλλιά

Αν η βάση σου είναι σε ξανθιά απόχρωση, δώσε προσοχή στις χρωματικές αντιθέσεις. Αν τα χρώματα διαφέρουν πολύ, το αποτέλεσμα δεν θα φαίνεται φυσικό. Μπορεί να ήταν τάση τη δεκαετία του '90, ωστόσο δεν φαίνεται να επιστρέφει... Προτείνουμε να δοκιμάσεις την τεχνική του strandlighting, κατά την οποία ο κομμωτής σου βάφει πολύ μικρά τμήματα μαλλιών. Αντί να βάψει ολόκληρες τούφες, η βαφή εφαρμόζεται σχεδόν από τρίχα σε τρίχα. Το αποτέλεσμα είναι απόλυτα φυσικό και ο ιδανικός τρόπος να προσθέσεις διακριτικά το burgundy στα ξανθά σου μαλλιά.

 

Πώς θα κρατήσεις έντονο το burgundy χρώμα σου

Για τα burgundy μαλλιά, δύο είναι οι μεγαλύτερες ανησυχίες: να αποφύγεις να ξεθωριάσει το χρώμα σου και να προλάβεις την εμφάνιση κίτρινων αποχρώσεων.

Κράτα την ένταση!

Ήθελες μια τολμηρή απόχρωση burgundy, όχι ένα ξεθωριασμένο παστέλ χρώμα, γι' αυτό χρειάζεσαι τα σωστά προϊόντα περιποίησης για να μην εξαφανιστεί το χρώμα από τα μαλλιά σου. Προτείνουμε τη σειρά περιποίησηςVitamino Color A-OX, σχεδιασμένη έτσι ώστε να καθαρίζει απαλά τα μαλλιά, ενώ ταυτόχρονα δίνει λάμψη και προστατεύει το χρώμα.

Κράτα το burgundy (κι όχι το πορτοκαλί!)

Το ανεπιθύμητο κιτρίνισμα δημιουργείται όταν οι ψυχροί τόνοι ξεθωριάζουν, αφήνοντας μια πορτοκαλοκόκκινη απόχρωση. Το κλειδί της επιτυχίας είναι η χρήση της σωστής βαφής μαλλιών. Ρώτα τον κομμωτή σου για τη σειρά βαφής INOA, η οποία είναι ειδικά σχεδιασμένη για να εισχωρεί στα μαλλιά, χωρίς να αφήνει ανεπιθύμητους πορτοκαλί υποτόνους.

Τόλμησε και φέτος με την καυτή απόχρωση του burgundy!

Image Credits: Getty Images, iStock - Getty Images Plus / E+ - %ikhail Spaskov / CoffeeAndMilk

Content created by Webedia