Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Balayage: Ένας Πλήρης Οδηγός

Getty images concern

Μάθετε τα πάντα για μία από τις πιο δημοφιλείς τάσεις στις βαφές μαλλιών : το μπαλαγιάζ. Τί είναι το μπαλαγιάζ, καταστρέφει τα μαλλιά, σε τί διαφέρει από τις σκιώδεις ή τις έντονες βαφές και τελικά, θα έπρεπε να δοκιμάσεις την τάση του μπαλαγιάζ ; 

Οδηγός τάσης μαλλιών: τί είναι το μπαλαγιάζ ;

Τί είναι το κούρεμα μπαλαγιάζ ; Tίποτα! Τί λοιπόν, σημαίνει το μπαλαγιάζ? Η σωστή ερωτήση είναι  “τι είναι η βαφή μαλλιών με μπαλαγιάζ?” Το μπαλαγιάζ έχει να κάνει με το χρώμα, όχι με το κούρεμα, και μπορεί να δημιουργηθεί σε όλα τα look. Tώρα που καταλάβαμε σωστά την ερώτηση, τί είναι η βαφή μαλλιών με μπαλαγιάζ και τί σημαίνει το μπαλαγιάζ ; 

To μπαλαγιάζ είναι μια γαλλική λέξη που σημαίνει σκουπίζω. Είναι μία τεχνική βαφής μαλλιών, που επιτρέπει μία λαμπερή και φυσική εμφάνιση. Το μπαλαγιάζ σχεδιάστηκε για να δημιουργήσει τo χρυσό σπινθίρισνα που δίνει ο ήλιος στα μαλλιά το καλοκαίρι. Πιο φυσικό, από ένα ομοιόμορφο χρώμα σε όλο το κεφάλι, το μπαλαγιάζ είναι η ιδανική επιλογή όταν θέλετε κάτι διακριτικό ή να ενισχύσετε τη φυσική λάμψη που δίνει ο ήλιος στα μαλλιά το καλοκαίρι και να δώσετε μια νέα όψη στα μαλλιά σας. 

Γιατί το μπαλαγιάζ είναι τόσο δημοφιλές;

Aυτή η διαχρονική τεχνική βαφής είναι σήμερα η πιο περιζήτητη στα κομμωτήρια. Το μπαλαγιάζ δίνει την όψη ενός υγειούς τελειώματος που είναι λαμπερό και κομψό και μπορεί να φορεθεί με διακριτικό ή έντονο τρόπο : όλα είναι θέμα εφαρμογής. To ότι το μπαλαγιάζ είναι δημοφιλές έχει να κάνει με την εύκολη συντήρησή του. Το μπαλαγιάζ θα μακρύνει όμορφα και φυσικά και έτσι δεν θα έχετε μία εμφανή γραμμή φύτρας. 

Πως να κάνετε μπαλαγιάζ στα μαλλιά σας

To μπαλαγιάζ είναι μία τεχνική με ελεύθερο χέρι η όποια γίνεται καλύτερα στο κομμωτήριο, όπου τη βαφή απλώνεται με το χέρι και όχι χρησιμοποιώντας εργαλεία όπως το παραδοσιακό αλουμινόχαρτο ή την κουκούλα. Ένας επαγγελματίας κομμωτής θα μπορεί να εξατομικεύσει αυτή την τεχνική στη χρώνα, στο μήκος και στην υφή σας. Για να δημιουργήσει ένα απίστευτη δουλειά μπαλαγιάζ, ο κομμωτής θα χρησιμοποιήσει τη λευκαντική γκάμα μας , μαζί με το ολοκληρωμένο πορτφόλιο Blond Studio  DIA Light για τονισμένες αποχρώσεις.

Το μπαλαγιάζ είναι κακό για τα μαλλιά σας ; Η υγεία των μαλλιών και η συντήρηση

Τί σημαίνει το μπαλαγιάζ για την υγεία των μαλλιών σας ; 

Το βάψιμο των μαλλιών σας στο κομμωτήριο εμποδίζει τη φθορά των μαλλιών σας, και αυτό έχει κυρίως να κάνει με το μπαλαγιάζ που εμπεριέχει λευκαντικά προϊόντα. Συχνές ενυδατικές μάσκες και θεραπείες για βαμμένα μαλλιά θα βοηθήσουν ώστε να παραμείνουν τα μαλλιά σας και να ανοίξετε με τον καλύτερο τρόπο το μπαλαγιάζ σας.

Η βαφή με μπαλαγιάζ μακραίνει όμορφα και αυτό σημαίνει λιγότερο συχνά ραντεβού και συντήρήση. Χρησιμοποιήστε σαμπουάν και μαλλακτική κρέμα που προστατεύουν τη λάμψη του χρώματος, όπως και συχνές θεραπείες και προϊόντα προστασίας απο τη θερμότητα κατά το styling. Η γκάμα μας  Serie Expert Vitamino Color A:OX βοηθάει στην προστασία της λάμψης της βαφής σας, αφήνοντας το μπαλαγιάζ να φαίνεται λαμπερό και φρέσκο. 

Το μπαλαγιάζ ποικίλλει ανάλογα με το στύλ που έχετε επιλέξει, αλλά κυμαίνεται ανάμεσα στις 8 και στις 14 εβδομάδες. Σιγουρευτείτε ότι μιλάτε πάντα στον κολορίστα σας για τη συντήρηση. Είναι βασικό να θυμάστε ότι το κόψιμο υπαγορεύει την τοποθέτηση της βαφής, ώστε όσο πιο βαριά είναι η εφαρμογή της βαφής τόσο περισσότερο συντήρηση θα χρειάζεται. 

Ας δείξουμε σε τι διαφέρει το μπαλαγιάζ από τις άλλες τεχνικές βαφής. Τί είναι το μπαλαγιάζ αν το συκρίνουμε με το ombre και τα αλουμινόχαρτα ;

Τι είναι το μπαλαζιάζ: Μπαλαγιάζ εναντίον Ombre

Ombre είναι μία τεχνική βαφής που σημαίνει σκιά. Eίναι μία σταδιακή κλιμάκωση από μία σκουρόχρωμη σε ανοιχτόχρωμη απόχρωση.  Με το μπαλαγιάζ, τα πιο ανοιχτά χρώματα απλώνονται επιδέξια κατά μήκος των μαλλιών, και στις ρίζες και στις άκρες. Έτσι, η διαφορά μεταξύ μπαλαγιάζ και ombre, εξαρτάται από το αν θέλετε να δείξετε τη σταδιακή διαφορά του χρώματος (ombre) ή να έχετε ένα πιο διακριτικό αποτέλεσμα (μπαλαγιάζ) : 

Tί είναι το μπαλαγιάζ: Balayage εναντίον Highlights

Το μπαλαγιάζ είναι μία τεχνική βαφής με ελεύθερο χέρι, με πιο απαλές και λιγότερο τονισμένες τις γραμμές της φύτρας από τα παραδοσιακά highlights, που απλώνονται χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτo. Αναλογιζόμενοι μπαλαγιάζ εναντίον highlights? Το Highlights χρησιμοποιώντας αλουμινόχαρτο θα δώσει ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα με περισσότερο καθορισμένες τούφες από ότι το μπαλαγιάζ, το οποίο χρωματίζεται με το χέρι.

Θα φαίνεστε ωραία με ένα μπαλαγιάζ?

Αν δεν έχετε ξαναβάψει τα μαλλιά σας ή φοβάστε μία δραστική αλλαγή, το μπαλαγιάζ είναι η καλύτερη τεχνική βαφής για εσάς. Αν έχετε ξανθά, καστανά ή άχρωμα μαλλιά δεν πειράζει, η τεχνική του μπαλαγιάζ μπορεί να προσαρμοστεί στον καθένα.  Το μπαλαγιάζ είναι επίσης τέλειο για τη βαφή των γκρίζων μαλλιών, γιατί ο κομμωτής μπορεί να καλύψει τις λίγες γκρίζες τρίχες από το να βάψει ολόκληρο το κεφάλι. 

Η επιλογή έχει να κάνει πραγματικά με εσάς και με τον κομμωτή σας. Είναι σημαντικό να κάνετε το μπαλαγιάζ σας στο κομμωτήριο, και όχι στο σπίτι, γιατί η εφαρμογή του χρώματος απαιτεί τις ικανότητες ενός ειδικού κομμωτή. 

Σχετικά με το τι είναι το μπαλαγιάζ, τα κουρέματα είναι απεριόριστα. Το μπαλαγιάζ μπορεί να γίνει σε όλα τα μήκη εκτός από τα πολύ κοντά κομμένα μαλλιά και είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για χαλαρές μπούκλες και ατημέλητο ύφος παραλίας. Αυτό αναδεικνύει τις ποικιλίες χρωμάτων που η τεχνική φέρνει στα μαλλιά. Για να αποκτήσετε αυτό το στύλ μαλλιών στο σπίτι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα επαγγελματικά μας προϊόντα styling από τη γκάμα Tecni.ART. 

Image credit: Getty Images - RobertoDavid


RobertoDavid