Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

3 ιδέες για το απόλυτο μπαλαγιάζ σε ξανθά μαλλιά

Τι είναι το μπαλαγιάζ σε ξανθά μαλλιά και μήπως πρέπει να το υιοθετήσεις; Βούτηξε μαζί μας στα βαθιά νερά της μαγικής αυτής τεχνικής και μάθε πόσο δημιουργική μπορείς να γίνεις με το ξανθό… Επιπλέον, σου δίνουμε τρεις φανταστικές ξανθές εκδοχές μπαλαγιάζ για να διαλέξεις! 

1. Ξανθό της σαμπάνιας από πάνω, της καραμέλας από κάτω 

Αν δεις προσεκτικά την συγκεκριμένη χρωματική δημιουργία, θα παρατηρήσεις διάφορες αποχρώσεις. Το βλέμμα αυτόματα τραβούν οι ψυχρές αποχρώσεις της σαμπάνιας στο πάνω μέρος του κεφαλιού, ωστόσο αν κοιτάξεις καλύτερα θα δεις τους πιο σκούρους χάλκινους τόνους από κάτω. Οι ανοιχτόχρωμες αποχρώσεις δίνουν λάμψη, ενώ οι πιο σκούρες χαρίζουν βάθος και υφή. Η θέση κάθε χρωματικής περιοχής αναδεικνύει και το χτένισμα των μαλλιών: στην περίπτωσή μας, φυσικούς ανοιχτόχρωμους κυματισμούς. 

2. Σκούρο καστανό και ξανθό της κρέμας σε αντίθεση 

Το ξανθό μπαλαγιάζ είναι συνήθως αρκετά διακριτικό, ωστόσο μπορείς να κάνεις τη διαφορά! Μην διστάσεις να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να χρησιμοποιήσει την τεχνική του μπαλαγιάζ για να δημιουργήσει αντίθεση με ένα ξανθό της κρέμας πάνω σε μια πιο σκούρα βάση. Με τον τρόπο αυτό, έχεις πολλές επιλογές και στο styling, όπου μπορείς να παίξεις με τις χρωματικές αντιθέσεις.  

3. Ξανθό του χρυσού με μια δόση ροζ 

Θα είσαι πιο θερμή από ποτέ με αυτό το ξανθό μπαλαγιάζ, στο οποίο πρωταγωνιστούν οι φωτεινές μελί και χρυσές αποχρώσεις, με μια διακριτική πινελιά ροζ που προσδίδει τη λάμψη του ξανθού της φράουλας, ανάλογα με το φως. Για να λάμψεις ακόμα παραπάνω, εφάρμοσε λίγες σταγόνες ελαίου μαλλιών σε νωπά μαλλιά. Αγαπάμε τη σειρά Blondifier, ειδικά το σαμπουάν και conditioner Illuminating που πραγματικά αναδεικνύουν τους ξανθούς τόνους. Το σπρέι Bestie Spray Top-Coat είναι επίσης ιδανικό για να θρέψεις τα ξανθά βαμμένα μαλλιά σου και να τους χαρίσεις τη λάμψη που τους αξίζει.  

Τι είναι το μπαλαγιάζ; 

Πολλοί μπερδεύονται ανάμεσα στο μπαλαγιάζ, το όμπρε, την τεχνική dip dye και τις ανταύγειες. Δες εδώ τις βασικές διαφορές: 

Μπαλαγιάζ 

Το μπαλαγιάζ είναι η τεχνική κατά την οποία ο κομμωτής «βάφει» απευθείας τα μαλλιά, ξεκινώντας συνήθως από τις άκρες και προχωρώντας προς τα πάνω. Με την τεχνική του μπαλαγιάζ, μπορείς να δημιουργήσεις… 

Όμπρε 

Στην τεχνική όμπρε, το χρώμα της ρίζας σταδιακά μετατρέπεται σε μια πιο ανοιχτόχρωμη απόχρωση κατεβαίνοντας προς τις άκρες. Ο πιο δημοφιλής χρωματικός συνδυασμός για όμπρε είναι από καστανό σε ξανθό. Η διαβάθμιση είναι διακριτική, σε αντίθεση με την τεχνική… 

Dip dye 

Ο αγγλικός όρος τα λέει όλα. Τα μαλλιά με αυτήν την τεχνική μοιάζουν κυριολεκτικά σαν να έχουν «βουτηχτεί» («dip») σε ένα δοχείο με χρώμα. Το αποτέλεσμα είναι μια εμφανής γραμμή, η οποία διαχωρίζει τις δύο αποχρώσεις. Για λιγότερο εμφανή χρωματικά παιχνίδια, σκέψου επίσης…  

Ανταύγειες 

Σε αντίθεση με το μπαλαγιάζ, για τις ανταύγειες χρησιμοποιούμε αλουμινόχαρτο, το οποίο τοποθετείται για να βάψουμε τα μαλλιά με πιο ανοιχτά χρώματα. Ξεκινώντας από τις ρίζες, τμήματα των μαλλιών καλύπτονται με αλουμινόχαρτο, βάφονται μέχρι κάτω και κλείνονται στο αλουμινόχαρτο ώστε με τη θερμότητα να απορροφηθεί το χρώμα. 

Πώς να εμποδίσεις το κιτρίνισμα στα ξανθά μαλλιά με μπαλαγιάζ 

Μια από τις κύριες ανησυχίες που θα έχεις αφού ανοίξεις τα μαλλιά σου (τόσο αν τα έχεις κάνει με μπαλαγιάζ, όσο κι αν ακολούθησες τις κλασσικές ανταύγειες), είναι να αποφύγεις τους ανεπιθύμητους κιτρινοπορτοκαλί χρωματισμούς που εμφανίζονται μετά τον πρώτο καιρό. Ξεκίνα από τη σωστή βαφή μαλλιών. Ρώτα τον κομμωτή σου για τη σειρά μόνιμων βαφών ΙΝΟΑ και την τεχνολογία Υψηλής Αντίστασης, που προλαμβάνει το κιτρίνισμα μέχρι και για 42 λουσίματα.  

Στο σπίτι, χρησιμοποίησε τη σειρά περιποίησης Blondifier για να διατηρήσεις όμορφο το ξανθό μπαλαγιάζ σου. Το σαμπουάν Gloss χαρίζει μέγιστη λάμψη, ενώ το σαμπουάν Cool είναι ειδικά σχεδιασμένο για να θρέψει τις ψυχρές και ουδέτερες αποχρώσεις σου - θα γίνει η καθημερινή γραμμή άμυνάς σου κατά του κιτρινίσματος. Δοκίμασε επίσης τη μάσκα Blondifier, με acai berry για εβδομαδιαία περιποίηση των μαλλιών και πιο λαμπερό χρώμα που διαρκεί!