Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Η νέo-φράντζα, το παλιό χτένισμα που γίνεται ξανά νέο

Λατρεύεις την εικόνα της φράντζας, αλλά δεν είσαι έτοιμη να την κόψεις; Κανένα πρόβλημα, η τελευταία τάση στα μαλλιά είναι όλα τα λεφτά… 

Τι είναι η νέο-φράντζα; 

Οι τάσεις της μόδας, όπως πάντα, κάνουν κύκλους. Δεν μας εκπλήσσει που αυτό το χτένισμα θυμίζει κάτι από τη δεκαετία του 1940, όταν οι αφέλειες έφυγαν από το αυστηρό ίσιο κόψιμο των 20’s και εξελίχθηκαν σε πιο απαλά, τραβηγμένα και κυματιστά χτενίσματα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, βέβαια, οι ρετρό αφέλειες έχουν αποκτήσει πιο μοντέρνο χαρακτήρα – γι’ αυτό και ο χαρακτηρισμός «νέες» - ενώ στην πραγματικότητα δεν είναι καν αφέλειες. Ορίστε; 

Πώς να χτενίσεις μία νέο-φράντζα 

Αυτή η φράντζα μπορεί να επιτευχθεί χωρίς να πιάσεις ψαλίδι. Βασικά, όσο πιο μακριά τα μαλλιά σου, τόσο το καλύτερο. Αντίθετα, αφού τα στεγνώσεις και τα κάνεις λεία με το πιστολάκι, χρησιμοποίησε μια χτένα και χώρισε το μπροστινό μέρος των μαλλιών, σε 3 με 5 εκατοστά. Τράβα αυτό το κομμάτι μπροστά και στη συνέχεια γύρισέ το γύρω από τον εαυτό του ώστε να αρχίσει να τυλίγεται φυσικά. Όταν συμβεί αυτό, πάρε τα μαλλιά και τοποθέτησέ τα ακριβώς κάτω από τη γραμμή του μετώπου για να δείχνει σαν κυματιστή αφέλεια. Κρύψε τις άκρες κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά και πιάσε τα με ένα τσιμπιδάκι, πριν ολοκληρώσεις με λίγη λακ (προτείνουμε την Infinium Pure της L'Oréal Professionnel). 

Τι προϊόντα να χρησιμοποιήσεις γι’ αυτό το χτένισμα 

Για να δείχνει όσο πιο πλούσια και λαμπερή η νέο-φράντζα σου (τα λεπτά μαλλιά δεν λειτουργούν σε αυτό το χτένισμα), πρέπει να δώσεις όγκο στα μαλλιά. Το ντους είναι το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις, με σαμπουάν και μαλακτική, ειδικά σχεδιασμένα για την περιποίηση των κατεστραμμένων, αδύναμων μαλλιών, δίνοντάς σου ένα πλούσιο, υγιές και γεμάτο όγκο αποτέλεσμα. Επίλεξε ανάμεσα στις σειρές Reconstruct, Rectify και Restore της Pro Fiber, που προσφέρουν ποικιλία σε θεραπείες για διαφορετικούς τύπους μαλλιών και ανάγκες. 

Για να κρατήσεις το χτένισμα στη θέση του, λίγη σωστή υφή μπορεί να κάνει πολλά. Ψέκασε λίγη από τη λακ Infinium Pure στις παλάμες σου, τρίψε τις μεταξύ τους και πέρασέ τις στα μήκη των μαλλιών πριν το χτένισμα. 

Ορίστε, λοιπόν, μία νέο-φράντζα (που δεν είναι στην πραγματικότητα φράντζα, αλλά σσσσς)!