Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Η απόλυτη επιστροφή του σγουρού shag

Μπορεί να μην ήσουν εδώ στα 70’s, αλλά είδωλα όπως οι Jane Fonda, Stevie Nicks και Mick Jagger, έχουν ακόμα την ιδιότητα των διασήμων. Σήμερα, βγάζουμε το καπέλο  στο 70’s στυλ τους, που έχει επανέλθει στη μορφή του σγουρού shag χτενίσματος. Ναι, το shag επέστρεψε και φαίνεται πως ήρθε για να μείνει. 

Τι είναι το σγουρό shag; 

Το shag χτένισμα αφορά στη χρήση των διαφορετικών επιπέδων για τη δημιουργία όγκου γύρω από την κορυφή του κεφαλιού, ο οποίος στη συνέχεια πέφτει σε χαλαρές άκρες, συνήθως σε ένα καρέ ή στο μήκος των ώμων. Το συγκεκριμένο χτένισμα συνήθως περιλαμβάνει αφέλειες και είναι πάντα, μα πάντα ατημέλητο, με μία άγρια, rock n’roll διάθεση. 

Σε τι διαφέρει σήμερα το shag;  

Η σύγχρονη εκδοχή μας του shag χτενίσματος είναι λιγότερο έντονη και έχει περισσότερα είδη. Ένα μακρύ καρέ μπορεί να συνδυαστεί με ένα shag χτένισμα, τα τμήματα μπορούν να είναι πιο μακριά ή πιο κοντά και η υφή είναι το μυστικό. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, το χρώμα παίζει ακόμα πιο σημαντικό ρόλο, με ειδικούς να χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές για να δώσουν βάθος, λάμψη και όγκο στα μαλλιά. Άλλο ένα σημαντικό στοιχείο του σύγχρονου shag είναι η χαλαρή, φυσική αίσθηση, η οποία επιτυγχάνεται με την ελάχιστη χρήση των κατάλληλων προϊόντων styling, για την επίτευξη του μέγιστου αποτελέσματος. 

Πώς να χτενίσεις το σγουρό σου shag στο σπίτι 

Αρχικά, από μόνο του το κούρεμα έχει ανάγκη από ένα έμπειρο χέρι, διαφορετικά ρισκάρεις να μεταφερθείς ακόμη πιο πίσω από τα 70’s! Όταν τα χτενίζεις στο σπίτι, προτείνουμε τη χρήση της υγρής ορυκτής πούδρας για σχήμα, Powder-in-Lotion, από την Tecni.ART, η οποία δίνει στα μαλλιά υφή και κράτημα, χωρίς να τα βαραίνει ή να αφήνει υπολείμματα που κολλάνε. Απλά ανακίνησε, ψέκασε και ανακάτεψε!  

Δεν έχω σγουρά μαλλιά: μπορώ να πετύχω το χτένισμα; 

Ναι! Μπορεί να χρειαστεί λίγο περισσότερη προσπάθεια, αλλά ακόμη και όσες έχουν ίσια μαλλιά μπορούν να προσκαλέσουν τις μπούκλες στο shag χτένισμά τους. Η θεραπεία περμανάντ Dulcia Advanced στα κομμωτήρια της L'Oréal Professionnel προσφέρει μπούκλες μεγάλης διάρκειας και αντοχής, γεγονός που σημαίνει πως δεν χρειάζεται να σγουραίνεις τα μαλλιά σου κάθε φορά.