Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Στη L’Oréal Professionnel, οδεύουμε προς τον βιώσιμο μετασχηματισμό του τρόπου με τον οποίον λειτουργούμε. Έχουμε κάνει μεγάλα βήματα σε κάποιους τομείς, αλλά πρέπει να σημειώσουμε μεγαλύτερη πρόοδο σε άλλους. Έχουμε θέσει στόχους για το 2025 και το 2030, ώστε να λογοδοτήσουμε για τις ενέργειές μας.

#WEACT

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Αναλαμβάνουμε Δράση για το Νερό σε κάθε βήμα της αλυσίδας αξίας μας.

Το νερό είναι η #1 προτεραιότητά μας, καθώς αντιπροσωπεύει περίπου το 75% του συνολικού περιβαλλοντικού αντικτύπου των προϊόντων μας1.

L'Oréal Professionnel We Act on Water

Πού βρισκόμαστε σήμερα:

-69%: Το Water Saver είναι μια επαναστατική τεχνολογία που, χάρη στην τεχνολογία κατακερματισμού του νερού, βοηθά τους κομμωτές να περιορίσουν μέχρι και κατά 69%* τη ροή νερού αλλά και να μειώσουν το αποτύπωμα CO2 του κομμωτηρίου τους.

100% των προϊόντων μας που παράγονται στην Ευρώπη προέρχονται από εργοστάσιο που χρησιμοποιεί τεχνολογία WaterLoop*. Αυτό σημαίνει ότι το 100% του νερού που χρησιμοποιείται για βιομηχανικούς σκοπούς καθαρίζεται και ανακυκλώνεται επί τόπου, σε κλειστό κύκλωμα, για επαναχρησιμοποίηση.

Οι στόχοι μας για το 2030:

Το 100% των εργοστασίων μας θα χρησιμοποιούν τεχνολογία WaterLoop για επεξεργασία και επαναχρησιμοποίηση του νερού για βιομηχανικές διαδικασίες μέσω εσωτερικού κυκλώματος.

Θα μειώσουμε κατά 25% την ποσότητα νερού που απαιτείται για το ξέβγαλμα των προϊόντων μας, προσφέροντας περισσότερα προϊόντα που δεν χρειάζονται ξέβγαλμα & λανσάροντας το Water Saver που θα βοηθήσει τους κομμωτές να εξοικονομήσουν έως και 69% νερό κατά το ξέβγαλμα των προϊόντων μας.

Θα αξιολογήσουμε τις συνθέσεις μας μέσω της πλατφόρμας περιβαλλοντικών δοκιμών, για να διασφαλίσουμε ότι οι συνθέσεις μας είναι ακίνδυνες τόσο για τα χερσαία όσο και για τα παράκτια υδάτινα οικοσυστήματα.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΚΥΚΛΙΚΟΤΗΤΑ

Οι 3 πυλώνες μας:

Η στρατηγική μας για την κυκλικότητα των συσκευασιών βασίζεται σε 3 πυλώνες: τη μείωση, την αντικατάσταση και την ανακύκλωση.

L'Oréal Professionnel We Act on the planet

Πού βρισκόμαστε σήμερα:

Μείωση: Μειώσαμε την ποσότητα συσκευασίας που χρησιμοποιούμε στη σειρά χρωμάτων iNOA κατά 25% και λανσάραμε τα Refills για τα Σαμπουάν 1500ml της Serie Expert.

Επαναχρησιμοποίηση: Έχουμε αντικαταστήσει 400 τόνους πλαστικού με ανακυκλωμένο πλαστικό.
Τα σωληνάρια της iNOA & Dia Light είναι κατασκευασμένα από 95% ανακυκλωμένο αλουμίνιο.

Ανακύκλωση: Εξοπλίσαμε 3.000 κομμωτήρια σε όλον τον κόσμο με συστήματα ανακύκλωσης, με τα οποία ο όγκος των απορριμμάτων που καταλήγουν σε χώρους υγειονομικής ταφής περιορίζεται κατά 110 τόνους ετησίως –όγκος που ισοδυναμεί με τη μισή Πυραμίδα του Λούβρου.

L'Oréal Professionnel We Act on the planet

Οι στόχοι μας για το 2030:

Μείωση: Κατά 20% της ποσότητας συσκευασίας ανά γραμμάριο σύνθεσης.

Επαναχρησιμοποίηση: Το 80% των πλαστικών συσκευασιών και το 95% των συσκευασιών από αλουμίνιο θα φτιάχνονται από ανακυκλωμένα υλικά.

Ανακύκλωση: Το 80% των πλαστικών συσκευασιών μας θα είναι επαναχρησιμοποιήσιμες, ανακυκλώσιμες ή κομποστοποιήσιμες.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΡΟ

Κατασκευάζουμε τα προϊόντα μας με 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Σήμερα, το 90% των προϊόντων της L'Oréal Professionnel κατασκευάζεται σε εργοστάσια που χρησιμοποιούν 100% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

L'Oréal Professionnel We Act on the planet

Πού βρισκόμαστε σήμερα:

100% των προϊόντων L'Oréal Professionnel που παρασκευάζονται στη Δυτική Ευρώπη, τον Καναδά, τις Ηνωμένες Πολιτείες. την Κίνα και την Ινδία1 παράγονται σε εργοστάσιο με ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

L'Oréal Professionnel We Act on the planet

Ο στόχος μας για το 2025:

Το 100% των βιομηχανικών εγκαταστάσεων στην ιδιοκτησία ή υπό τη διαχείρισή μας θα έχουν ουδέτερο ισοζύγιο άνθρακα.

ΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ

Αναλαμβάνουμε δράση για τη διαφάνεια μοιράζοντας τις περιβαλλοντικές βαθμολογίες των προϊόντων μας.

Για να βοηθήσουμε τους συνεργάτες μας να κάνουν ενημερωμένες και βιώσιμες επιλογές, θα βαθμολογούμε τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών λιανικής ανάλογα με το περιβαλλοντικό τους αποτύπωμα.

L'Oréal Professionnel We Act on the planet

Πάνω από το 75% του περιβαλλοντικού αντικτύπου των προϊόντων περιποίησης μαλλιών συμβαίνει κατά τη φάση χρήσης των προϊόντων.

Όλα τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών έχουν βαθμολογηθεί με βάση μια κλίμακα από το Α έως το Ε.
Τα προϊόντα με βαθμολογία «Α» και «Β» έχουν μικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα από τον μέσο όρο της κατηγορίας τους.