Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Χρώμα μαλλιών χωρίς αμμωνία: Όσα θέλεις να μάθεις

Getty images concern

Tί υπάρχει πίσω από την τάση χρώματος μαλλιών χωρίς αμμωνία και προσφέρει τελικά μία διαφορετική εναλλακτική σε παραδοσιακές φόρμουλες για τη βαφή των μαλλιών;

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το χρώμα μαλλιών χωρίς αμμωνία

Όσο έχει να κάνει με το βάψιμο των μαλλιών σας, έχετε πολλές διαφορετικές επιλογές. Δεν μιλάμε μόνο για τα χρώματα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι φόρμουλας που μπορείτε να επιλέξετε και καθένας μπορεί να έχει τα δικά του δυνατά χρώματα. Μία επιλογή ίσως να θέλετε να σκεφτείτε το χρώμα μαλλιών χωρίς αμμωνία  (βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία). Εδώ, μοιραζόμαστε τις καλύτερες βαφές μαλλιών χωρίς αμμωνία και εξηγούμε γιατί ίσως να θέλετε να χρησιμοποιήσετε μία φόρμουλα βαφής μαλλιών χωρίς αμμωνία. Ας το δούμε!

Τί είναι η χρήση της αμμωνίας στη βαφή μαλλιών για παραδοσιακά χρώματα;

Πρώτα από όλα, είναι χρήσιμο να καταλάβουμε τι είναι η αμμωνία για να καταλάβουμε τι είναι το χρώμα μαλλιών χωρίς αμμωνία.

Η αμμωνία είναι ένα τυπικό χημικό συστατικό που το βρίσκουμε στις μόνιμες βαφές μαλλιών. Αν έχετε ποτέ σκεφτεί ότι η βαφή των μαλλιών σας μύριζε λίγο έντονα, αυτό πιθανόν να είχε να κάνει με την αμμωνία στη φόρμουλα. Τι κάνει η αμμωνία; Χρησιμοποιείται στις φόρμουλες χρώματος μαλλιών  για να ανοίξει το στρώμα της μεμβράνης των μαλλιών, που επιτρέπει τότε να διαπεράσει η βαφή τον κορμό της τρίχας.

Οι καλύτερες συλλογές βαφής μαλλιών (μόνιμες ) χωρίς αμμωνία

Αυτό τον καιρό,ωστόσο, μπορείτε να έχετε ένα μόνιμο χρώμα με προϊόντα βαφής μαλλιών χωρίς αμμωνία. Στην πραγματικότητα, εδώ και περισσότερο από μία δεκαετία, η L’Oréal Professionnel παρουσιάσε την ΙΝΟΑ, την καινοτόμο συλλογή της χωρίς αμμωνία. Χρησιμοποιεί πρωτοποριακή τεχνολογία για να αντικαταστήσει τη χρήση της αμμωνίας. Στη θέση της, η INOA χρησιμοποιεί ένα μοναδικό σύστημα διανομής ελαίου όπου έλαια χρησιμοποιούνται για να διανείμουν το χρώμα στην τρίχα . 

Πώς λειτουργεί η βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία; Αυτή η διαδικασία βαφής μαλλιών χωρίς αμμωνία είναι πολύ απλή. Η φόρμουλα χρώματος μαλλιών χωρίς αμμωνία είναι αναμεμειγμένη με έλαια και εφαρμόζεται στα μαλλιά. Οι χρωστικές ουσίες προσελκύονται από τα έλαια κατά την ύγρανση της τρίχας και διαπερνούν τον φλοιό, αφήνοντας το χρώμα στην καρδιά της τρίχας.Η INOA είναι μία πραγματικά δραστική, μόνιμη λύση χρώματος μαλλιών χωρίς αμμωνία που απομακρύνει την ανάγκη για αμμωνία στη βαφή των μαλλιών.

Το χρώμα μαλλιών χωρίς αμμωνία είναι ασφαλές και καλύτερο;

Το χρώμα μαλλιών χωρίς αμμωνία είναι μία πολύ ήπια φόρμουλα. Αυτά είναι τέλεια νέα για αυτούς που ψάχνουν χρώμα μαλλιών για ευαίσθητο δέρμα, ή για μαλλιά που δείχνουν κουρασμένα από προηγούμενες βαφές και/ή από διαδικασίες styling. Λέγεται, για να είστε ασφαλής, ότι ο κομμωτής σας θα πρέπει να κάνει πάντα ένα τεστ με αυτοκόλλητο για να ελέγξει για ευασθησία στη χρήση βαφής με αμμωνίας ή χωρίς.

Μία από τις κύριες κριτικές σχετικά τις βαφές μαλλιών που βασίζονται στην αμμωνία είναι η δυνατή μυρωδιά της αμμωνίας που κάποια προϊόντα μπορεί να αναδίδουν. Η INOA είναι μία βαφή μαλλιών χωρίς αμμωνία, άρα δεν έχει αυτή τη δυνατή μυρωδιά.

Το σύστημα διανομής ελαίου της INOA δεν εγχέει στα μαλλιά μόνο θρεπτικά έλαια για να δώσει ένα απαλό μεταξένιο φινίρισμα, αλλά προστατεύει επίσης τα επίπεδα της φυσικής υγρασίας των μαλλιών για να εμποδίσει την ξύρανση και να παρατείνει το χρώμα σας. 

 

Image credits: Getty Images - Mint Images RF - Mint Images