Μοιραστείτε την φωτογραφίαςσας #lorealpro και γίνετε μέρος των fan μας!

Menu

Πώς να πετύχεις τις τέλειες σκούρες ανταύγειες σε ξανθά μαλλιά

HAIR TREND IIMAGE

Μέχρι και οι αμετανόητες ξανθιές θα το παραδεχτούν. Έρχεται η στιγμή που το ξανθό σου χρώμα σε απογοητεύει με το ξεθώριασμα ή τη συνεχή απαίτησή του για βάψιμο στη ρίζα. Όταν το ξανθό κουράζει, οι σκούρες ανταύγειες σου λύνουν τα χέρια στο ζήτημα της ανανέωσής του, χωρίς να σου στερήσουν τη λάμψη του λεπτό.

Γιατί να τα σκουρύνεις

Η ευκολία του ντεκαπάζ είναι αδιαμφισβήτητη. Αποχρωματίζει τα μαλλιά εύκολα, ώστε να πετύχεις το ξανθό που ονειρεύεσαι. Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα του ντεκαπάζ είναι πως μετά την εφαρμογή του, τα μαλλιά συνεχίζουν να ανοίγουν –κυρίως λόγω της μεγάλης τους ταλαιπωρίας– χάνοντας συνήθως και την αρχική απόχρωση της επιλογής σου. Αν βλέπεις πως τα μαλλιά σου έχουν πάρει τον δρόμο του ξεθωριασμένου ή πολύ ανοιχτού ξανθού ανεπιστρεπτί, οι σκούρες ανταύγειες θα αναχαιτίσουν την ταλαιπωρημένη τους όψη, προσθέτοντας σώμα και σβήνοντας χρωματικές αλλοιώσεις. Στην ουσία, αποφεύγεις μια πιο σκούρα βαφή σε όλο το μήκος των μαλλιών κάτι που σίγουρα θα σοκάρει μια ορκισμένη ξανθιά και θα την οδηγήσει πίσω στο κομμωτήριο σε μια εβδομάδα.

 

Επίλεξε τη σωστή απόχρωση

Αν θέλεις να σκουρύνεις ένα έντονο ξανθό σε σαντρέ και ψυχρές αποχρώσεις, επίλεξε μια σκουρότερη αλλά επίσης ψυχρή απόχρωση. Εκτός από το αρμονικό αποτέλεσμα, θα αποφύγεις και την αλλοίωση μιας θερμής σκουρότερης απόχρωσης, όταν το ψυχρό ξανθό απαιτήσει ρεφλέ. Το ίδιο ισχύει και για την περίπτωση που θέλεις να σκουρύνεις ένα ξανθό σε θερμούς, όπως ντορέ ή χάλκινους, τόνους. Τέλος, οι σκούρες ανταύγειες σε απόχρωση κοντά στο φυσικό σου χρώμα θα "ξεγελάσουν" τόσο τη ρίζα σου όσο και οποιονδήποτε άλλο. Ζήτησε από τον κομμωτή σου σκούρες ανταύγειες με έμφαση στην κορυφή του κεφαλιού και δώσε την ευκαιρία στα μαλλιά σου να ξεκουραστούν από το ντεκαπάζ και τον μεγάλο βαθμό οξυζενέ. Ποιος ξέρει; Ίσως έρθεις και ένα βήμα πιο κοντά σε μια νέα σκούρα σαγηνευτική απόχρωση που θα σε κερδίσει.

Image Credits: Getty Images - CoffeeAndMilk

Content created by Webedia