Menu

Φυσικές βαφές μαλλιών: Ο απόλυτος οδηγός

Getty images concern

Ποιές φυσικές βαφές μαλλιών είναι διαθέσιμες;

Ποιές είναι οι διαφορετικές επιλογές για φυσικό βαψιμο των μαλλιών και ποιές αποχρώσεις μπορείτε να πετύχετε με φυσικές βαφές μαλλιών ; Όλες οι απαντήσεις που χρειάζεστε για να γνωρίζετε πως να βάψετε τα μαλλιά σας με φυσικά συσταστικά...είναι εδώ! 

Γιατί θα έπρεπε να βάφετε τα μαλλιά σας φυσικά;

Το βάψιμο των μαλλιών σας με φυσικές βαφές μαλλιών είναι ένα ολοένα και πιο συχνό φαινόμενο. Ολοένα και περισσότερο, οι άνθρωποι επιλέγουν φυσικές μεθόδους όσο αφορά στο βάψιμο των μαλλιών τους ανεξάρτητα από την προτίμησή τους για φυσικά συστατικά, είτε από φόβο να είναι ευαίσθητοι στις τεχνητές φόρμουλες, είτε απλά λόγω της επιθυμίας να δοκιμάσουν κάτι καινούργιο. 

Τί άλλαξε για τα φυσικά επαγγελματικά προϊόντα βαφής μαλλιών ;

Μόλις πριν λίγα χρόνια, τα φυσικά επαγγελματικά προϊόντα βαφής μαλλιών ήταν περιορισμένα. Υπήρχαν κάποιες λίγες επιλογές για φυσικές βαφές στην αγορά και μία περιορισμένη γκάμα αποχρώσεων αν θέλατε να βάψετε τα μαλλιά σας με φυσικά συστατικά.  Επιπλέον, το τελικό αποτέλεσμα του χρώματος ήταν συχνά απρόβλεπτο, δεν διαρκούσε πολύ καιρό και δεν κάλυπτε πάντα και ολοκληρωτικά τα γκρίζα μαλλιά. Πού βρισκόμαστε και τί είναι οι φυσικές βαφές μαλλιών σήμερα; 

Τα πάντα έχουν αλλάξει ! Yπάρχει έκρηξη παραγωγής φυσικών επαγγελματικών προϊόντων βαφής μαλλιών, με διάθεσιμες 100 % φυσικές και υβριδικές επιλογές. Υπάρχει επίσης μία εκτενής γκάμα επιλογών φυσικής βαφής μαλλιών που προσφέρουν συνδιασμούς και δεν ξεθωριάζουν αμέσως. 

Ποιά συστατικά βρίσκουμε στις φυσικές βαφές μαλλιών ;

Όλες οι φυσικές βαφές μαλλιών  από την   συλλογή Botanea  της L’Oréal Professionnel περιέχουν τα παρακάτω συστατικά: 

Λουλάκι: χρησιμοποιείται για καστανές και σκούρες βάσεις, δίνει χαλαρές μωβ υποαποχρώσεις. 

Χένα: δίνει μία ζεστή χάλκινη απόχρωση ,τέλεια για μια ποικιλία αποχρώσεων, από χρυσό ξανθό σε βαθύ καστανοκόκκινο. 

Κάσσια: η κάσσια παράγει μία απαλή και ουδέτερη βαφή που είναι ιδανική για ξανθές, φωτεινές βάσεις και για λάμψη κατά μήκος των μαλλιών. 

Το μοναδικό διαφορετικό συστατικό που θα βρείτε στην εξ ολοκλήρου φυσική βαφή μαλλιών Botanea είναι το 100% φυσικό λάδι καρύδας, το οποίο εμπεριέχει τα φυσικά συστατικά που επιτρέπουν την άνεση της χρήσης. 

Πώς μπορώ να βάψω τα μαλλιά μου φυσικά;

Μπορείτε να χρησιμοποίησετε όλα αυτά τα φυσικά συστατικά βαφής μαλλιών για να δημιουργήσετε την ιδανική απόχρωση και να βάψετε τα μαλλιά σας με φυσικό τρόπο. Για παράδειγμα, με τη Botanea... 
 
Για να δημιουργήσει ένα καστανό χάλκινο χρώμα, ο κολορίστας σας θα χρησιμοποιήσει 2/3 χένα και 1/3 λουλάκι. Το μείγμα προστίθεται τότε σε ζεστό νερό (η θερμοκρασία έχει να κάνει με τη συνταγή) και απλώνεται σε νωπά μαλλιά. 

Τί είναι η φυσική βαφή μαλλιών: πώς λειτουργεί;

Τί είναι η φυσική βαφή μαλλιών και πώς λειρουργεί; Για τις καλύτερες φυσικές βαφές μαλλιών τα πράγματα είναι απλά. Για την Botanea υπάρχουν μόνο δύο στάδια για τη διαδικασία: 

1. Η ενεργοποίηση του νερού 
Το νερό χρησιμοποιείται για να αραιώσει τη βαφή του βοτάνου και να απελευθερώσει τις ιδιότητες του χρώματος. Το ζεστό νερό επιταχύνει τη διαδικασία. 

2. H σταθεροποίηση του χρώματος 
Οι βαφές των βοτάνων σταθεροποιούνται και συγκρατούνται στην επιφάνεια τις τρίχας. Οι μεμβράνες δεν σηκώνονται (δεν υπάρχει οξείδωση) και έτσι δεν αλλάζει η δομή των μαλλιών. 

Αυτά είναι όλα για το φυσικό βάψιμο των μαλλιών σας! Η διαδικασία της Botanea δεν είναι επιθετική, και αφήνει μαλλιά λαμπερά, υγιή και με όγκο μαλλιά. Τα υγιή μαλλιά κρατούν το χρώμα τους για περισσότερο καιρό και αυτό φαίνεται πιο φυσικό

Botanea, η καλύτερη φυσική βαφή μαλλιών: χρώμα ΚΑΙ περιποίηση

Επειδή τα χρώματα της φυσικής βαφής Botanea δεν σηκώνουν ή δεν αλλοιώνουν την τρίχα τα μαλλιά δεν καταστρέφονται, και είναι πιο πιθανό η νέα απόχρωση να διατηρηθεί για περισσότερο καιρό. Αλλά αυτή η τελείως φυσική βαφή μαλλιών δεν είναι μόνο μία καλή είδηση για τα μαλλιά σας, αλλά υποστηρίζετε και το περιβάλλον. Μπορείτε να βάψετε τα μαλλιά σας με την καλύτερη φυσική βαφή και να κάνετε μια φιλική κίνηση για το περιβάλλον! 

Πώς γίνεται αυτό; Δεν είναι μόνο ότι οι φυσικές βαφές μαλλιών  της Botanea,  πάνε απευθείας από το χωράφι στο κομμωτήριο , αλλά και ότι παράγονται σε κυβικά επαναγεμιζόμενα δοχεία, φτιαγμένα από 50% PET ανακυκλώσιμο πλαστικό, και τα ανταλλακτικά διανέμονται στα κομμωτήρια σε αεροστεγώς κλεισμένα σακουλάκια φτιαγμένα από χαρτί- πιστοποιημένα από την Επιτροπή Προστασίας Δασών για υπεύθυνα διαχειρίσιμα δάση.Είναι αυτό που λέμε η καλύτερη φυσική βαφή μαλλιών για τη φύση! 

Φροντίστε τα φυσικά βαμμένα μαλλιά

Αφού έχετε τα νέα όμορφα φυσικά βαμμένα μαλλιά, είναι σημαντικό να βελτιστοποιήσετε την καθημερινή περιποίηση των μαλλιών σας για να βεβαιωθείτε ότι φαίνονται λαμπερά και στιλπνά για το μεγαλύτερο δυνατό διάστημα. Η συλλογή περιποίησης μαλλιών Source Essentielle  περιλαμβάνει τη μάσκα Radiance Balm που έχει φτιαχτεί χρησιμοποιώντας 99% φυσικά συστατικά συμπεριλαμβανομένων του πολτού σύκου, του λαδιού ηλιόσπορου και του λαδιού σόγιας. Yπάρχει επίσης μία συλλογή σαμπουάν προσαρμοσμένη στις ανάγκες των μαλλιών σας : το Nourishing, το Delicate και το Daily. Η Botanea έχει επίσης την ιδιότητα  την αδρανοποίησης, που επιτρέπει την απομάκρυνση ανεπιθυμήτων προσωρινών αποχρώσεων στα βαμμένα μαλλιά σας. 

Τώρα δεν υπάρχει λόγος να μην προσπαθήσετε να βάψετε τα μαλλιά σας χρησιμοποιώντας την καλύτερη φυσική βαφή! 

Image credit: Getty Images - artursfoto