Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Μαλλιά στο πλάι: η επιστροφή των Curtain bangs

blond hair image

Θυμάσαι όταν οι αφέλειες-κουρτίνα, όπως της Brigitte Bardot, ήταν στην κορυφή των τάσεων, σε ό,τι αφορούσε στα χτενίσματα; Αν βέβαια, όπως και εμείς, ούτε εσύ έζησες την εμμονή των 60's, με την αφέλεια στο πλάι, τώρα είναι η στιγμή να το τολμήσεις και να δοκιμάσεις τη ρετρό εκδοχή με ένα ζευγάρι κομψές κουρτίνες.

Αριστερά, δεξιά ή στη μέση;

Αναρωτήθηκες ποτέ για το αν θα χτενίσεις τα μαλλιά σου αριστερά ή δεξιά και ποια είναι η καλή σου πλευρά; Λοιπόν, τώρα μπορείς να τα ξεχάσεις όλα αυτά, καθώς οι curtain bangs προσφέρουν μία ισορροπημένη επιλογή – ακριβώς στη μέση. Αλλά αντί να σου δώσουν μία αυστηρή χωρίστρα στη μέση, η απαλή καμπύλη των αφελειών είναι εξίσου κολακευτική, όπως και το χτένισμα στη μία πλευρά, χωρίς να χρειαστεί να διαλέξεις πλευρά και (εμείς δεν θα το μαρτυρήσουμε) χωρίς να χρειάζεται καν να έχεις αληθινές αφέλειες...

Το μυστικό γι' αυτό το χτένισμα; Να βλέπεις μπροστά.

Πώς να χτεΔιάσημες όπως η Bardot (και οι σύγχρονες διάδοχοί της, Alexa Chung και Hailey Baldwin) δεσμεύτηκαν στις curtain bangs, κόβοντας τα μαλλιά τους με τρόπο ώστε το πιο κοντό κομμάτι της αφέλειας να πέφτει ακριβώς στη μέση του προσώπου, μακραίνοντας προς το πλάι, δημιουργώντας ένα ανάποδο V. Αλλά ακόμα και όσες δεν θέλουν να κουρευτούν, μπορούν να δοκιμάσουν την ψεύτικη εκδοχή. Να πώς:

Βήμα 1°.

Λούσε και περιποιήσου τα μαλλιά με απαλυντικά προϊόντα για να προλάβεις το φριζάρισμα. Η σειρά περιποίησης μαλλιών Pro Fiber προσφέρει ποικιλία από λειαντικές συνθέσεις, για διαφορετικούς τύπους μαλλιών και ανάγκες.

Βήμα 2°.

Στέγνωσε το μπροστινό τμήμα των μαλλιών πάνω από το μέτωπο. Όταν είναι μισο-στεγνό, εφάρμοσε μία μικρή ποσότητα από το Fix Move τζελ της Tecni.ART στα μήκη και τις άκρες.

Βήμα 3°.

Χτένισε τα μαλλιά σε δύο τμήματα, χώρισέ τα στη μέση και στη συνέχεια, ολοκλήρωσε χρησιμοποιώντας τη φυσούνα από το πιστολάκι σου.

Βήμα 4°.

Βάλε τις άκρες από τα δύο τμήματα πίσω από τα αυτιά, αφήνοντας τις άκρες να πέσουν λίγο, δημιουργώντας μία καμπύλη. Κλείσε τα μάτια σου και ολοκλήρωσε ψεκάζοντας με τη λακ Infinium Pure και αν χρειαστεί, ασφάλισε τα μαλλιά πίσω από τα αυτιά με τσιμπιδάκια.

Να ένα χτένισμα που ταιριάζει τέλεια σε μία επίσημη περίσταση...Χειροκρότημα!

Image credits: Getty Images, Gamma-Rapho - Victor VIRGILE

Content created by Webedia