Εμπνευστείτε από τη #lorealprogr

Menu

Mακριά μαλλιά με αφέλειες στο πλάι

HAIR TREND IMAGE BLOND

Σήμερα, θα σου αποκαλύψουμε την τελευταία τάση στις βαφές μαλλιών που έρχεται από το Los Angeles: το σβήσιμο με λάμψεις!

Τι είναι οι αφέλειες στο πλάι;

Αντί να κάνεις χωρίστρα στη μέσ&eta, στις αφέλειες στο πλάι η χωρίστρα γίνεται στο πλάι (σκέψου περίπου στη γραμμή του ματιού), ενώ μια τούφα μαλλιών καλύπτει μεγάλο μέρος του μετώπου, χαϊδεύοντας συνήθως τα φρύδια. Οι αφέλειες στο πλάι μπορούν να κοπούν αραιές ή πιο πυκνές, ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών και το σχήμα του προσώπου σου.

 

Θα μου πηγαίνουν οι αφέλειες στο πλάι;

Καταρχάς, αν τα μαλλιά σου είναι ατίθασα, με τάση να πετάνε ή σγουρά, κάθε είδους αφέλειες θα απαιτήσουν σίγουρα παραπάνω χρόνο για τα πρωινά. Το σχήμα του προσώπου παίζει επίσης ρόλο. Ευτυχώς, υπάρχουν τόσες εκδοχές για αφέλειες στο πλάι για να ταιριάζουν σε κάθε σχήμα προσώπου! Σου έχουμε μερικά παραδείγματα...

 

Μακριά, φιλαριστά κουρέματα με αφέλειες στο πλάι

Μακριές αφέλειες στο πλάι που στενεύουν: Αν το πρόσωπό σου έχει τετράγωνο σχήμα, δοκίμασε τις αφέλειες αυτές, οι οποίες μακραίνουν σταδιακά στις πλευρές, για να ενωθούν διακριτικά με τα μακριά, φιλαριστά μαλλιά σου. Κι αν θέλεις να κάνεις μια αλλαγή, μπορείς πανεύκολα να τις αφήσεις να μακρύνουν τόσο ώστε να μην είναι πια φράντζα!

Πυκνές αφέλειες στο πλάι και κυματισμοί: Οι πυκνές πλαϊνές αφέλειες δείχνουν τέλεια στα στρογγυλά πρόσωπα, ειδικά αν το κούρεμα έχει αυστηρές γωνίες, αφού ελαφρύνουν τη στρογγυλάδα του προσώπου. Στα μακρόστενα πρόσωπα επίσης μικραίνουν τις διαστάσεις.

Ψευδο- αφέλειες στο πλάι και φιλάρισμα: Δεν χρειάζεται να έχεις κόψει απαραίτητα τα μαλλιά σου αφέλειες για να αποκτήσεις το look. Ξεγέλασε τους γύρω σου, παίρνοντας τούφες από το μπροστινό τμήμα των μαλλιών, τις οποίες θα βάλεις στη θέση της πλαϊνής φράντζας διαγώνια του προσώπου, πιάνοντας τις κάτω από τα υπόλοιπα μαλλιά με ένα τσιμπιδάκι.

Κοτσάκι με φιλαριστές πλαϊνές αφέλειες: Σκέψου μακριές, λεπτές αφέλειες που πλαισιώνουν το πρόσωπο, ενώ τα υπόλοιπα μαλλιά είναι πιασμένα σε έναν κομψό κότσο ή μια σικ χαμηλή αλογοουρά.

 

Κουρέματα για μακρύ καρέ με αφέλειες στο πλάι

Χαριτωμένες ανάλαφρες αφέλειες στο πλάι: Το πρόσωπό σου έχει σχήμα καρδιάς; Ένα μακρύ καρέ με διακριτικές κι ανάλαφρες αφέλειες στο πλάι καλύπτει όμορφα το μέτωπο και ισορροπεί τις αναλογίες του προσώπου.

Φιλαριστές αφέλειες στο πλάι και καρέ: Ένα ατημέλητο καρέ γεμάτο όγκο με φιλαριστές αφέλειες στο πλάι είναι το απόλυτα μοντέρνο, χαλαρό και πανεύκολο από άποψη styling κούρεμα. Μια μικρή ποσότητα από την κρέμα Depolish της Tecni.ART θα δώσει στα μαλλιά σου υφή και σχήμα που διαρκεί και αναπροσαρμόζεται πανεύκολα.

Αφέλειες στο πλάι ή μαλλιά τραβηγμένα στο πλάι; Ακόμα μία τεχνική για να "κλέψεις" το στυλ με τις αφέλειες στο πλάι αν έχεις καρέ είναι να φέρεις τα μαλλιά μπροστά και διαγώνια του προσώπου, κρατώντας τα στη θέση τους με ένασπρέιγια φυσικό styling όπως το υποαλλεργικό Infinium Pure κι ένα δύο τσιμπιδάκια.

Έξτρα λείες αφέλειες: Τα σούπερ λαμπερά μαλλιά επιστρέφουν. Μείνε μέσα στις τάσεις, χτενίζοντας τις πλαϊνές αφέλειες ή το μπροστινό τμήμα των μαλλιών μέχρι να γίνουν αστραφτερά και στιλπνά και να μην φριζάρουν (τα τζελ για wet look κάνουν θαύματα!).

 

Πώς να περιποιηθείς τις αφέλειες στο πλάι

Αφού βρεις το ιδανικό μήκος και πόσο πυκνές θέλεις τις πλαϊνές σου αφέλειες, θυμήσου να επισκέπτεσαι συχνά (κάθε 2-4 εβδομάδες) τον κομμωτή σου για να τις ανανεώνει.

Εκτός από αυτό, απόφυγε τα υπερβολικά λουσίματα, που μπορεί να κάνουν τα μαλλιά λιπαρά και με την τάση να κολλούν στο μέτωπο. Αντ' αυτού, χρησιμοποίησε ένα ξηρό σαμπουάν (που προσδίδει επίσης όγκο) ή - αν η λιπαρότητα του δέρματός σου επηρεάζει και τη λιπαρότητα των αφελειών - λούσε ξεχωριστά τις αφέλειες στο νιπτήρα και στέγνωσε με μια στρογγυλή βούρτσα.

Άλλαξε look εύκολα κι απλά, υιοθετώντας κι εσύ τις αφέλειες στο πλάι!

Photo credit: L'Oréal Professionnel